Brdo u Kručama klizi ka moru: Ugroženo na desetine kuća!

Komisija za procjenu štete bila je danas na terenu, ali njeni članovi iz predostrožnosti nijesu išli na teren koji su je zahvaćen erozijom
121 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2015. 19:16h

Nakon nezapamćenih poplava u četvrtak, Ulcinju juče nije prijetila voda koja je ostavila pustoš za sobom ali je opasnost po objekte i živote ljudi dobila novu dimenmziju u vidu klizišta.

Krizni štab je naredio evakuaciju iz više desetina kuća u Kručama nadomak grada sa brda koje klizi moru.

Član kriznog štaba Saubih Mehmeti kazao je da je ugroženo naselje od mora ka unutrašnjosti u dubini od oko 200 metara.

"Situacija je više nego kritična i obavijestili smo sve nadležne državne institucije", kazao je Mehmeti "Vijestima". Naveo je da već ima dosta oštećenih kuća u kojima niko ne živi.

"Ukoliko bi brdo skliznulo u more onda opasnost postaje realni za drugi pojas gdje ima mnogo više kuća", kazao je Mehmeti i u naselju Đerane prema Rtu, došlo je do klizišta ali na sreću nije bilo povrijeđenih osoba.

Komisija za procjenu štete bila je danas na terenu, ali njeni članovi iz predostrožnosti nijesu išli na teren koji su je zahvaćen erozijom. To bi se moglo dogoditi već sjutra.

Zemlja je sa sobom pokupila jedan automobil i sručila ga u komšijsko dvorište.

U ostalom dijelu grada stanje je pod kontrolom. Voda se povukla i mještani saniraju štete u objektima i dvorištima, koji su bili poplavljeni. Komisija za procjenu štete je na terenu i prvi utisci nakon potopa nijesu ohrabrujući.

Isti dio Kruča bio je pod erozijom prije četiri, pet godina. Tada je bilo ugroženo nekoliko kuća, koje su gavitirale prema samoj obali.

Galerija

Bonus video: