Do Žabljaka samo iz pravca Pljevalja, zaglavljena vozila evakuisana

Život na Žabljaku teče normalno izuzev okolnosti da u noći između četvrtka i petka poddurmitorska sela nijesu imala struje
1 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2015. 10:38h

Zbog problema sa snijegom, koji je narastao do 156 centimetara, do Žabljaka se može samo iz pravca Pljevalja. Kanjonom prema Mojkovcu ima lavina i odrona. Putari su na terenu i nastoje da put učine prohodnim. Nekoliko vozila, zaglavljenih na putu, evakuisano je.

Vozila nema ni magistralom prema Šavniku. Saobraćaj je od četvrtka u prekidu. Putari nastoje da saobraćajnicu učine prohodnom ali ih ometa vjetar koji stvara mećavu i premeće pročišćene djelove puta. Karakterisike snijega i meteorološki uslovi pogoduju lavinama ali u „Crnagoraputu“ nemaju informacija o tome dali su se akitivirale lavine sa strmina Ivice, u reonu šavničkog sela Grabovica. Takva mogućnost se skoro da i priželjkuje kako bi se „jednim potezom“ očistio i napadali snijeg i materijal nastao u lavinskom procesu.

Stabilizacijom vremena aktivno su se pokrenuli snjegočistači Komunalnog preduzeća. Nakon elementarne prohodnosti glavnih ulica, kako je to bilo u četvrtak, nastoje da što više saobraćajnica i javnih površina dovedu u funkcionalno stanje. I danas je prisutan problem sa vozilima parkiranim krajem ulica, koja ometaju čišćenje. Na tom planu pomažu Komunalna policija i pripadnici MUP-a. Drugi, u ovakvoj situaciji nerješiv, problem je nedostatak prostora u gradu na koji bi se odlagao očišćeni snijeg.

Život na Žabljaku teče normalno izuzev okolnosti da u noći između četvrtka i petka poddurmitorska sela nijesu imala struje. U tom problemu bilo je i skijalište Savin kuk ali bez posledica jer nije u pogonu pošto je put do skijališta pemeten.

Galerija

Bonus video: