Putnici zavijani na putu Šćepan Polje - Plužine prebačeni u Nikšić

Iz Crnagoraputa "Vijestima" je rečeno da je njihova mehanizacija krenula ka autobusu, koji je na osam kilometara od Plužina, ali da je pod znakom pitanja da li će večeras i uspjeti da dođu do njih
0 komentar(a)
autobus, Foto: Shutterstock.com
autobus, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 06.03.2015. 06:52h

Putnici autobusa prevoznika "Sons" i dva putnička automobila, koji su bili zavijani na putu Šćepan Polje-Plužine, sinoć su oko 2.30 sati u pratnji snjegočistača krenuli i jutros rano stigli u NIkšić

Autobus prevoznika "Sons" je iz Istočnog Sarajeva krenuo juče ujutro u devet sati i ostao zavijan između Šćepan Polja i Plužina.

Član porodice jednog od putnika, rekao je "Vijestima" da nema kontakt sa osobama iz autobusa, te da im je samo rečeno da je autobus i nekoliko vozila zavijano u koloni.

"Ne znam koliko je putnika u autobusu. Znam da su prošli granicu Bosne i Hercegovine sa Crnom Gorom i da ih je nekoliko kilometara dalje sačekao odron, da se napravila kolona u kojoj je bilo još vozila. U autobusu su više sati i nemamo nikakvih informacija. Mobilni telefoni člana moje porodice i vozača su ugašeni", rekao je "Vijestima" član porodice jednog od putnika.

Iz Crnagoraputa "Vijestima" je rečeno da je njihova mehanizacija krenula ka autobusu, koji je na osam kilometara od Plužina, ali da je pod znakom pitanja da li će večeras i uspjeti da dođu do njih.

"Sve je pod znakom pitanja. Nadamo se da će mašine stići za nekih dva sata do njih", rečeno je Vijestima", oko 23.10 iz Crnagoraputa.

Nije bila isključena ni mogućnost da autobus sa putnicima ostane na osmom kilometru od Plužina.

Da mašine nisu uspjele da probiju put, razmotrana je i mogućnost da ljudi budu prebačeni brodom do Plužina, kao što je bio slučaj 3. i 4. februara 2012. kada je oko 80 ljudi, takođe usljed nevremena, bilo zarobljeno u tunelu broj 4 u blizini HE Piva.

Bonus video: