85.000 za adaptaciju Internog i Infektivnog odjeljenja bjelopoljske bolnice

54 pregleda 0 komentar(a)
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 05.03.2015. 18:48h

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o razlozima hitne adaptacije Internog i Infektivnog odjeljenja Opšte bolnice Bijelo Polje.

Tim povodom zadužena je Direkcija javnih radova da, iz sredstava kapitalnog budžeta za 2015. godinu, obezbijedi 85.000 eura za rekonstrukciju objekta i zamjenu kompletnog bolničkog inventara.

Usvojena je i Informacija o postupku zaključivanja ugovora sa privatnim apotekama za izdavanje ljekova na recept. Vlada je konstatovala da će realizacija ugovora koji su zaključeni sa 109 privatnih apoteka doprinijeti boljoj dostupnosti i kvalitetu snabdijevanja ljekovima, jer će osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje recepte koje propisuju izabrani doktori moći da realizuju pod jednakim uslovima u privatnim apotekama i apotekama Montefarma.

Vlada je donijela i Rješenje o razrješenju Nebojše Kaluđerovića dužnosti savjetnika predsjednika Vlade Crne Gore za vanjsku politiku, zbog prelaska na novu dužnost.

U sklopu reforme upravnog postupka, Vlada je utvrdila Predlog zakona o upravnoj inspekciji.

„Donošenjem zakona unaprijediće se nivo zakonitosti, stručnosti i kvaliteta u rješavanju upravnih predmeta i ojačati uloga upravne inspekcije u sprovođenju inspekcijskog nadzora nad primjenom zakona i propisa u oblastima državne uprave, službeničkog sistema, upravnog postupanja, lokalne samouprave, biračkih spiskova“, navodi se u saopštenju Vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost na Izmjene i dopune Godišnjeg plana Investiciono razvojnog fonda Crne Gore za 2015. godinu.

„Na sjednici je naglašeno da Fond svoju poslovnu politiku treba da vodi do nivoa održivog poslovanja, u funkciji u realizacije razvojnih projekata. Shodno tome, IRF će voditi kamatnu politiku kojom će obezbijediti pokriće troškova svog poslovanja i na taj način doprinijeće dodatnom smanjenju kamatne stope, polazeći od uslova pod kojima će obezbijediti sredstva na međunaridnom tržištu kapitala. Planirano je preduzimanje konkretnih mjera u cilju razvoja preduzetništva, podrške razvoju turizma, poljoprivrede i ruralnog razvoja, unapređenja saradnje sa bankama i subvencionisanje kamata za projekte za koje Vlada utvrdi da predstavljaju prioritet ekonomskog razvoja“.

Bonus video: