U mjestu Glavatske kuće poplavljeno dvadesetak kuća

Kotorski vatrogasci će čitavu noć dežurati u naselju Glavatske kuće
128 pregleda 0 komentar(a)
Glavatske kuće, poplava, Foto: Vuk Lajović
Glavatske kuće, poplava, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.03.2015. 20:58h

U Grblju u mjestu Glavatske kuće nivo vode pada, ali je dvadesetak kuća i dalje poplavljeno.

Intervenisali su spasioci iz Budve i Kotora i ronioci iz Bijele.

"Krenuli smo u evakuaciju, ali narod nije želio da napušta svoje domove", rekao je za TV Vijesti načelnik Službe zaštite i spasavanja Maksim Mandić.

"Vijestima" je rečeno da u naselju Glavatske kuće nivo vode opada. Kotorski vatrogasci će čitavu noć dežurati u tom naselju.

Prema riječima potpredsjednika opštine Kotor Branka Nedovića, za mještane Glavatskih kuća su u Osnovnoj školi u Radanovićima obezbijeđeni prevoz, smještaj, hrana, odjeća, obuća i higijenska sredstva, ali su oni odlučili da ostanu u svojim domovima, uglavnom koristeći spratove ili potkrovlja.

"Sve što im je ponuđeno biće spremno za upotrebu i sjutra, odnosno koliko bude trebalo", kazao je Nedović za agenciju Mina.

On nije mogao da precizira koliki je broj domaćinstava ugrožen.

"Najvažnije je da su sačuvani ljudski životi, a šteta na kućama i na automobilima u koje je prodrla voda jeste velika i to će se tek utvrditi", kazao je Nedović.

On je rekao da je uzrok poplave u ovom dijelu opštine začepljenje kanala u koje je zbog obilnih padavina doprla ogromna količina vode pa je u jednom trenutku poplavilo i Mrčevo polje.

"Ovaj dio Grblja je poplavljen jer more kod plaže Jaz zbog plime nije moglo da primi vodu iz potoka pa se ona vraćala nazad", kazao je Nedović.

Mještanin Enes Pupović je ranije "Vijestima" rekao da je ugroženo osam kuća.

"Kuća mi je potpuno poplavljena, ali sam uspio da evakuišem ženu i djecu. U ostalim kućama ima još ljudi koji pokušavaju da se odbrane od vodene stihije", rekao je ranije danas Pupović.

I mještani Glavatskih kuća rekli su "Vijestima" da je razlog poplave taj što je kanal koji treba da odvodi vodu pregrađen.

Bonus video: