Nastavlja se prikupljanje pomoći za Mariju Martinović

Kolektiv škole odlučio je da se tradicionalni sindikalni osmomartovski kao i drugi pokloni preusmjere na račun za liječenje djevojčice
1 komentar(a)
Cetinje, Foto: Arhiva Vijesti
Cetinje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.03.2015. 13:43h

Akciji prikupljanja pomoći za put i boravak osmogodišnje Cetinjanke Marije Martinović, koja boluje od tumora bubrega i ovog mjeseca treba da otputuje na operaciju u Sjedinjene Američke Države, pridružila se i Osnovna škola “Lovćenski partizanski odred” .

Kolektiv škole odlučio je da se tradicionalni sindikalni osmomartovski kao i drugi pokloni preusmjere na račun za liječenje djevojčice, pri čemu će prosvjetni radnici urgentno sprovesti dodatnu akciju prikupljanja sredstava koja će biti priključena već opredijeljenoj sumi.

Inače Fitnes centar Body Zone, koji djeluje pri Školi i sa kojim je Škola imala više uspješnih humanitarnih aktivnosti organizuje dobrotvorni koncert, na kojem će učestvovati crnogorski estradni umjetnici. Koncert će biti održan u cetinjskom Sportskom centru, u ponedeljak 09.03 sa pocetkom u 19 sati. Ulaznice koštaju tri eura, a sav novac od njih biće usmjeren za pomoć Mariji.

Porodici Martinović pomogla je i Prijestonica, opredijelivši sredstva za dio neophodnih troškova za Mariju, dok su odbornici lokalnog parlamenta donirali po jednu mjesečnu zaradu, odnosno po 140 eura.

Prikupljanje pomoći organizovao je i Košarkaški klub “Lovćen”, u saradnji sa Radiom Cetinje i Cetinjskim listom.

Mariji Martinović neophodna je operacija koja je zakazana za sredinu marta, u bolnici St. Jude u Memfisu (SAD). Mariji je, kada je imala osam mjeseci, već odstranjen jedan bubreg. Bolest je zahvatila i drugi, pa je tokom decembra i januara bila na hemoterapiji.

Troškovi putovanja i boravka u SAD iznose oko 20 hiljada eura, a porodica Marije Martinović otvorila je donatorski račun za uplate iz Crne Gore (540-3209731697, Erste), kao i za uplate iz inostranstva (ME25540000003209731697, OPPOMEPG Erste Bank AD Podgorica, ME). Pomoć je moguće uplatiti do sredine marta, kada je planiran put Marije Martinović za Sjedinjene Američke Države.

Bonus video: