Transformersi čuvaju Podgoricu do 1. maja, onda vjerovatno idu u Beograd

Glavni grad je prihvatio Baletićev predlog da postavka ostane do prvog maja 2015. godine i da plati troškove uklanjanja i prevoza do željene lokacije u Zeti u iznosu od 2.800 eura
234 pregleda 0 komentar(a)
Transformers Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Transformers Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.03.2015. 14:10h

Transformersi, autora Danila Baletića, „čuvaće“ Podgoricu do prvog maja ove godine, nakon čega će najvjerovatnije biti predstavljeni u Beogradu.

Baletić je kazao „Vijestima“ da njegovi menadžeri u prijestonici Srbije još uvijek pregovaraju da li će autoboti biti izloženi u tom gradu, istakavši da postoji interesovanje i iz ostalih gradova.

Iako je Glavni grad, kako je saopšteno iz PG biroa prihvatio Baletićev predlog da postavka ostane do prvog maja i da plati troškove uklanjanja i prevoza do željene lokacije u Zeti u iznosu od 2.800 eura, Baletić je kazao da postoji mogućnost da transformerse ne prevozi u Zetu, već da ih direktno transportuje u grad u kome će biti izloženi.

„Ukoliko se dogovorimo, prevoz bi bio o njihovom trošku“, kazao je Baletić.

Baletić je, kako je saopšteno iz PG biroa, na sastanku sa sekretarkom Sekretarijata za kulturu i sport Nelom Savković – Vukčević, zahvalio Glavnom gradu i Sekretarijatu za ustupke i razumijevanje koje je iskazano kako za postavljanje, tako i za uklanjanje postavke transformersa.

Baletić se, kako je saopšteno iz PG biroa, zahvalio i za promociju njegovog rada koja mu je omogućila da se kao mladi autor, kroz uglednu kulturnu manifestaciju „Podgoričko ljeto“, predstavi publici.

Baletićeva izložba je upriličena u okviru manifestacije „Podgoričko ljeto“ 2014. godine.

Bonus video: