Đukanović: Nije Oland mislio na Crnu Goru

"NATO je jasno na skupu u Kardfu kazao svoje planove do 2015. godine. Mi vrijedno radimo na ispunjenju uslova i optimistično očekujemo poziv za učlanjenje"
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 04.03.2015. 19:01h

Premijer Milo Đukanović kazao je da je stav predsjednika Francuske Fransoa Olanda razumio kao njegovo razmišljanje u kontekstu odnosa NATO-a i Rusije, te da se to nije odnosilo na revidiranje politike u vezi Crne Gore

"NATO je jasno na skupu u Kardfu kazao svoje planove do 2015. godine. Mi vrijedno radimo na ispunjenju uslova i optimistično očekujemo poziv za učlanjenje", rekao je Đukanović.

Premijer je nazvao špekulacijom pojedinih "neodgovornih medija" da je predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker kazao da Crna Gora može bankrotirati ako ne postigne dogovor sa ruskim CEAC-om u vezi KAP-a.

Naveo je da je pročitao orginalni tekst Junkera i da je on interpretiran u crnogorskim medijima na pogrešan način.

Đukanović je kazao da bi eventualni razgovori DPS-a i Građanskog pokreta bili apsurdna tema.

"Mi smo dobili povjerenje građana na izborima i ne možemo dijeliti to što imamo sa nekim ko tada nije ni postojao", istakao je Đukanović.

Premijer je kazao da to što je aktuelni potpredsjednik DPS-a Igor Lukšić najavio da se neće kandidovati ni na jednu veću funkciju u partiji na predstojećem kongresu doživljava u kontekstu najave Lukšića da se više angažuje u spoljnoj politici.

Premijer je izjavio da još uvijek nije zadovoljan aktuelniim tempom ekonomskog rasta. Najavio je da neće biti daljih promjena poreske politike, kao i da u narednih mejsec ipo dana se mogu pčekivati izmjena zakona o radu.

"Iako je bilo planirano da se Zakon o radu mijenja u 2017. godini zbog potreba provrednog ambijenta to moramo da radimo već ove godine", kazao je Đukanović novinarima nakon zajedničkog skupa sa predstavnicima Američke provredne komore.

Svi ministri 17. marta

Saopštio je da očekuje da 17. marta, na prvoj redovnoj sjednici Skupštine, budu imenovani svi ministri.

Đukanović je to saopštio na skupu koji je organizovala Američka privredne komore u Crnoj Gori, AmCham Montenegro, pod nazivom "Otvoreno sa Premijerom".

Premijer nije navodio imena budućih ministara.

Među novim ministrima biće imenovan i ministar zdravlja. Do izbora novog, Ministarstvom zdravlja rukovodi Suad Numanović, ministar za ljudska i manjinska prava.

Ministar zdravlja Miodrag Radunović je podnio ostavku 18. novembra prošle godine, nakon infekcije u bjelopoljskoj bolnici u kojoj je zaraženo pet beba, od kojih je jedna preminula.

On će biti savjetnik premijera Mila Đukanovića za lokalnu samoupravu.

Bonus video: