Sport je najbrži način za socijalizaciju djece oštećenog sluha

0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2015. 13:45h

Prezentacija borilačkih vještina za djecu oštećenog sluha, štićenike Resurnog centra iz Kotora održana je nedavno

Doktor Sreten Kavarić je govorio o značaju promjene životnih navike i o zdravim stilovima života, te uopšte šta znači fizička aktivnost za organizam.

Glavni instruktor aikida i selektor Crne Gore Predrag Burić i svi instruktori Crnogorskog aikido saveza su izveli prezentaciju, a zatim i uključili djecu, koja su bila zainteresovana da odmah na strunjačama oprobaju neku od tehnika aikidoa.

Izvršni direktor NVU "Inter*mont" Mirjana Volarić je kazala da je sport definitivno najbrži put ka integraciji i socijalizaciji za osobe oštećenog sluha i govora.

Djeci su podijeljene sveske i notesi, na čijim koricama su naštampani flajeri i posteri sa informacijama o zdravim stilovima života, o aikido sportu, o Crnogorskom aikido savezu i njegovom predsjedniku Predragu Buriću, kao i o Stivenu Segalu, najvećem promoteru aikido sporta.

Velimir Vlahović je kazao da je cilj da se što više djece uključi u sportske aktivnosti, da vide da mogu da se druže, zabavljaju i lijepo provedu.

"Bez obzira koji je sport u pitanju, treba uticati na kulturu sporta, a samim tim i na zdrav život", rekao je on.

Prezentacija je održana pod pokroviteljstvom Vladine Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću i u organizaciji NVU "Inter*mont" i Crnogorskog aikido saveza

Galerija

Bonus video: