MANS organizuje obuku za prikupljanje i istraživanje podataka o korupciji

1 komentar(a)
Euro, novac, korupcija, Foto: Shutterstock
Euro, novac, korupcija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.03.2015. 09:18h

U okviru projekta “Nulta tolerancija na korupciju” koji je podržan od Evropske Unije, MANS organizuje posebne trening module za zainteresovane novinare i predstavnike nevladinih organizacija, saopšteno je iz te organizacije.

Obuka, kako navode, ima za cilj da polaznike upozna sa korisnim tehnikama za prikupljanje i istraživanje podataka koji mogu ukazati na korupciju ili drugo kršenje zakona i time poveća njihovu sposobnost da samostalnije uspješno istražuju i prijavljuju konkretne slučajeve korupcije.

U trening modulima prilagođenim njihovim potrebama, zainteresovani novinari i predstavnici NVO će imati prilike da se iz prve ruke upozanju i sa alatima koje Istraživački centar MANS-a koristi u svom svakodnevnom radu.

Uz prijavu za obuku potrebno je dostaviti kratku radnu biografiju i motivaciono pismo. Sve obuke će biti organizovane u Podgorici.

Prijave se mogu dostaviti mailom na mans@t-com.me, faxom na +382 20 266 328 ili poštom na adresu MANS, Dalmatinska 188, Podgorica.

Rok za prijavu na oglas je ponedjeljak, 9. mart 2015. godine.

Projekat “Nulta tolerancija na korupciju” podržan je od strane Evropske nije, preko Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Bonus video: