Branka Lakočević izabrana za predsjednicu Upravnog suda

Osim Lakočević, kandidati za poziciju predsjednika Upravnog suda su bili dvoje sudija Upravnog suda Vojin Lazović i Svetlana Budisavljević
531 pregleda 7 komentar(a)
Branka Lakočević, Foto: Luka Zeković
Branka Lakočević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.03.2015. 15:06h

Sudski savjet Crne Gore je na sjednici za predsjednika Upravnog suda Crne Gore izabrao Branku Lakočević, dosadašnju pomoćnicu ministra pravde i generalnu direktoricu Direktorata za pravosuđe u Ministarstvu pravde Crne Gore.

Za sudiju Osnovnog suda u Herceg Novom izabran Andrija Marojevića, dosadašnji savjetnik u Osnovnom sudu u Nikšiću, i Olja Marić, dosadašnja savjetnica u Osnovnom sudu u Herceg Novom.

Za sudiju Osnovnog suda u Plavu izabran je Zdravko Rajović, dosadašnji savjetnik u Osnovnom sudu u Beranama.

Osim Lakočević, kandidati za poziciju predsjednika Upravnog suda su bili dvoje sudija Upravnog suda Vojin Lazović i Svetlana Budisavljević.

Lakčević je na mjestu pomoćnice ministra za pravosuđe 11 godina. Osim toga, šefica je radne grupe za pregovaračko poglavlje 23. gdje na njen rad nije bilo zamjerki.

Ona se ranije prijavila za člana Državne revizorske institucije (DRI), ali nije dobila podršku na Administrativnom odboru Skupštine.

Jedna od posljednjih odluka Upravnog suda, za vrijeme Branislava Radulović, koja je izazvala reakcije je i poništavanje odluke MUP-a da paroh SPC Velibor Džomić mora da napusti državu zbog uskraćenog boravišta. Predsjednik vijeća bio je sudija Lazović, a član sudija Svetlana Budisavljević.

Bonus video: