Sat za planetu 28. marta

Iz te nevladine organizacije pozvali su pojedince, institucije, kompanije i organizacije iz Crne Gore da se gašenje svijetla na sat uključe u tu akciju čiji je cilj ublažavanje klimatskih promjena
0 komentar(a)
sijalica, Foto: Shutterstock.com
sijalica, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 03.03.2015. 11:23h

Crna Gora će se 28. marta, gašenjem svijetla na sat, pridružiti globalnoj kampanji za borbu protiv klimatskih promjena Sat za planetu, koju organizuju nevladina organizacija (NVO) Grin Houm (Green Home) i Svjetski fond za prirodu.

Iz te nevladine organizacije pozvali su pojedince, institucije, kompanije i organizacije iz Crne Gore da se gašenje svijetla na sat uključe u tu akciju čiji je cilj ublažavanje klimatskih promjena.

“Riječ je o kampanji za ublažavanje klimatskih promjena u kojoj učestvuju kako pojedinci, tako i organizacije, institucije i kompanije kako bi poslali snažnu poruku da svako ima značajnu ulogu i da zajedno možemo mnogo uraditi za dobrobit planete“, navodi se u saopštenju Green Homa.

Oni su objasnili da je, cilj kampanje da ljude podstakne na razmišljanje i djelovanje i nakon sat koliko će biti isključena svijtela.

„Očekujemo da će se ovoj kampanji priključiti više stotina miliona ljudi, u preko sedam hiljada gradova u 152 države“, kazali su iz te organizacije.

Green Home će, u saradnji sa nekoliko vrtića i osnovnih škola pripremiti edukativne radionice na temu životne sredine koji će se pored zabavnog programa održati na Trgu Republike.

„Kroz jednostavne radionice i crtane filmove na temu ekologije, najmlađe ćemo upoznati sa pojmovima klimatskih promjena, zagađenja, racionalnog korišćenja energije kao i aktivnostima kroz koje mogu dati svoj doprinos u smanjenju uticaja klimatskih promjena i očuvanju naše planete“, kazali su iz Green Homa.

Bonus video: