Promocija pod okriljem Vlade: Pinkove zvijezde su nasilnici, kriminalci...

Pink u Srbiji i Pink u Crnoj Gori su pod kontrolom lokalnih vlada, kazao je ranije neformalni savjetnika oba premijera Vladimir Beba Popović za B92
98 pregleda 64 komentar(a)
Pink, Foto: .tvsrbija.net
Pink, Foto: .tvsrbija.net
Ažurirano: 03.03.2015. 08:21h

Pink televizija u svojim emisijima promoviše nasilnike i osuđivane kriminalce, što je trend koji traje već mjesecima.

Prva bura se digla nakon serije gostovanja višestruko osuđivanog Kristijana Golubovića koji je gostovao na Pinku, ali i mnogim drugim televizijama.

Pink u Srbiji i Pink u Crnoj Gori su pod kontrolom lokalnih vlada, kazao je ranije neformalni savjetnika oba premijera Vladimir Beba Popović za B92.

Nakon što se stišala bura oko Golubovića, uslijedila je nova serija spornih gostovanja na Pinku. Tako je frontmen "Amadeus benda", nakon što je probao da uleti u redakciju "Blica" svojim džipom, na Pinku optuživao novinare za iznudu novca, jer su prenijeli njegov status sa Facebooka.

Voditelj Vladimir Stanojević je dobio priliku da na "Pinku" pred kamerama objašnjava zašto je brutalno prebio svoju suprugu, i da poruči da to nikad više neće uraditi.

Voditelj Milan Kalinić je više puta javno govorio da je bahat vozač i da mjesecima vozi bez vozačke dozvole, te da prolazi redovno kroz crveno svjetlo, a nastavio je da vodi emisije na "Pinku" i nakon što je izazvao udes u kojem je povrijeđeno troje ljudi.

Kalinić je tokom emitovanja "Audicije" pristao i da pozdravi "Kimija" na molbu učesnika emisije. Miloš Radisavljević Kimi je takođe, popu Kristijana Golubovića, višestruko osuđivan. Optužen je bio za paljenje džamije u Beogradu, ali je osuđen zbog nereda ispred nje, kao i zbog prijetnji novinarki Brankici Stanković. Poznat je i po upadu na teren FK Partizana i skidanju kapitenske trake Marku Šćepoviću, da bi kasnije kazao da mu je Šćepović sam dao.,

Kao šlag na tortu je bilo uključivanje uživo osobe za kojom je MUP Srbije raspisao potjernicu, a koji sada ratuje u Ukrajini. Nekadašnji voditelj Pinkovog dnevnika Radomir Počuča, koji je bio portparol Protivterorističke jedinice MUP-a, a kog Srbija traži jer je pozivao na linč "Žena u crnom", se uključio direktno iz ratnog područja.

Na Pinku je voditelj i urednik "Informera" Dragan J. Vučićević koji se nedavno javno izvinio zbog objave fotografija porno zvijezde, sa natpisom da se radi o hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. Dan kasnije je Informer za svoju grešku optužio hrvatske obavještajne službe.

Beba Popović je i za Informer rekao da je srpsko izdanje pod kontrolom Vlade.

"Informer" u Crnoj Gori je poznat po monstruoznim napadima na izvršnu direktoricu MANS-a Vanju Ćalović, i redovnim obračunima sa neistomišljenicima vlasti.

Pisanja "Informera" o Ćalović osudio je veliki broj NVO, kao i brojni ambasadori u Crnoj Gori, a po sadržini i narativu su bila slična pisanju "Informera" o Grabar-Kitarović. Za takva pisanja se niko nije izvinio ni Ćalović, niti crnogorskoj javnosti.

Bonus video: