Kol centar Glavnog grada još nije počeo da radi

"Sistem 48" je trebalo, kako je pojašnjeno, da se odnosi na prijave iz oblasti komunalne djelatnosti
117 pregleda 1 komentar(a)
Opština, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Opština, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.03.2015. 14:51h

Kol centar "Sistem 48", koji je građanima trebalo da omogući da podnose prijave iz oblasti komunalne djelatnosti, nije zaživio.

“Sistem 48” je bila zamisao bivšeg sekretara Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Miomira M. Mugoše, koji je 2013. godine, u ime Sekretarijata, predložio gradonačelniku osnivanje kol centra.

“Vršeći upravni nadzor nad radom javnih službi osnovanih za obavljanje komunalne djelatnosti, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj je 2013. godine predložio gradonačelniku glavnog grada ideju uvođenja kol centra, koji bi se zvao „Sistem 48“, odgovoreno je “Vijestima” iz tog Sekretarijata.

"Sistem 48" je trebalo, kako je pojašnjeno, da se odnosi na prijave iz oblasti komunalne djelatnosti, za čije rješavanje bi bile zadužene javne službe Glavnog grada .

“Kako ova ideja nije zaživjela, "Sistem 48" je u ovoj godini prerastao u Službu koja se proširila na rješavanje pitanja građana iz nadležnosti svih organa uprave glavnog grada . Služba je dobila naziv Biro za komunikaciju i koordinaciju sa građanima i sistematizovana je u Službi gradonačelnika, tako da ovaj Sekretarijat nema nadležnosti nad radom novoformirane službe”, saopšteno je iz Sekretarijata.

Iz Glavnog grada nije zvanično saopšteno da je pomenuti Biro počeo sa radom, iako je njegovo otvaranje više puta najavljivano.

Bonus video: