Uehara u prvoj posjeti Budvi, sastala se sa Rađenovićem

Ujehara je naglasila da je ambasada SAD-a u Crnoj Gori otvorena za saradnju sa Opštinom Budva
58 pregleda 0 komentar(a)
Margaret Ujehara, Lazar Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Margaret Ujehara, Lazar Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.03.2015. 14:36h

Novoizabrana ambasadorka Sjedinjenih Amričkih država u Crnoj Gori Margaret Uehara boravila je danas sa svojim saradnicima u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Budva i tim povodom sastala se sa predsjednikom Lazarom Rađenovićem u njegovom kabinetu.

Pored predsjednika, sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Milan Vučinić, menadžerka Opštine Milena Marović Bogdanović i sekretar Sekretarijata za prostorno planiranje i održivi razvoj u Opštini Budva Danijela Marotić.

Predsjednik Rađenović je upoznao ambasadorku sa glavnim karakteristikama Opštine Budva i turističkim resursima koji se nalaze na teritoriji naše opštine, kako u smislu prirodnih resursa i hotelske infrastrukture, tako i ostalih segmenata turističke ponude, kao i sa glavnim odrednicama turističkih tokova koji oslikavaju sezone proteklih godina na teritoriji opštine Budva. Predsjednik Rađenović je istako i da je Budvu u toku prethodne godine posjetilo 754 567 gostiju, što je u 2014. godini činilo 50% ukupnog turističkog prometa Crne Gore.

Ambasadorka je upoznata i sa stanjem u gradskoj infrastrukturi koja je realizovna i koja se namjerava realizovati, kada je u pitanju unapređenje iste u pravcu izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, šetališta, građanskog biroa, Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju i izgradnje bioskopa.

Takođe, predsjednik je predstavio projekte koje realizuju strani investitori na teritoriji Opštine Budva, među kojima i one koji realizuju američki investitori, a odnose se na planove rekonstrukcije gradske marine i izgradnju hotela na Zavali.

Njena Ekselencija Ambasadorka Uehara zahvalila je na prijemu i naglasila da je ambasada SAD-a u Crnoj Gori otvorena za saradnju sa Opštinom Budva i veoma raspoložena da pomogne i bude partner na polju privlačenja turista i investitora, posebno sa područja Sjedinjenih Američkih Država

Bonus video: