Konkurs MANS za obuku istraživačkih novinara i NVO

Iz MANS-a su kazali da je cilj obuke da se polaznici upoznaju sa korisnim tehnikama za prikupljanje i istraživanje podataka koji mogu ukazati na korupcij
0 komentar(a)
novinar, Foto: Shutterstock.com
novinar, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 02.03.2015. 13:25h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) raspisala je konkurs za obuku istraživačkih novinara i nevladinih organizacija, kako bi se upoznali sa korisnim tehnikama za prikupljanje i istraživanje podataka koji mogu ukazati na korupciju.

U okviru projekta “Nulta tolerancija na korupciju” koji je podržan od Evropske unije, MANS, kako je saopšteno, organizuje posebne trening module za novinare i predstavnike nevladinih organizacija.

Iz MANS-a su kazali da je cilj obuke da se polaznici upoznaju sa korisnim tehnikama za prikupljanje i istraživanje podataka koji mogu ukazati na korupciju.

Oni su dodali da tehnike mogu ukazati i na kršenje zakona i time povećati sposobnost polaznika da samostalnije uspješno istražuju i prijavljuju konkretne slučajeve korupcije.

"Na trening modulima zainteresovani novinari i predstavnici NVO će imati prilike da se upozanju i sa alatima koje Istraživački centar MANS-a koristi u svom svakodnevnom radu", kaže se u saopštenju.

Iz MANS-a su objasnili da je uz prijavu za obuku potrebno dostaviti kratku radnu biografiju i motivaciono pismo, a obuke će biti organizovane u Podgorici.

Bonus video: