Velika lutka se raspala, predsjednik opštine traži odgovornost

Naime velika lutka, koja je predstavljala novskog karnevala, raspala se prije nego što je sa kamiona iznesena na plažu Bijela vila, gdje se tradicionalno organizuje suđenje krivcu za sve nedaće koje su snašle Herceg Novi
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2015. 13:53h

Karnevalskom feštom na Škveru, čiji je centralni dio bio suđenje novskom karnevalu, ove godine Vlastoljubu Dangubiću, u subotu je završen 46. Praznik mimoze.

Nažalost, završnica cvjetne manifestacije bila je neslavna, zbog čega će predsjednik opštine Nikola Gojković tražiti odgovornost.

Naime velika lutka, koja je predstavljala novskog karnevala, raspala se prije nego što je sa kamiona iznesena na plažu Bijela vila, gdje se tradicionalno organizuje suđenje krivcu za sve nedaće koje su snašle Herceg Novi.

Bilo je očigledno da Karneval nije napravljen kako treba.

Prvi čovjek opštine Herceg Novi Nikola Gojković danas je tim povodom izjavio da je ovogodišnji Praznik mimoze bio kvalitetan, ali da je završna manifestacija ostavila ružan utisak na sve one koji su u subotu bili na Škveru.

“Bili smo ponosni kako je sve teklo ove godine, međutim, u subotu se pojavio problem sa Karnevalom i kvalitetom završne manifestacije što je ostavilo jedan ružan utisak,”rekao je predsjednik Gojković.

"Već smo preduzeli određene aktivnosti da onaj ko je doprinio tome bude pozvan na odgovornost. To smo morali da uradimo i radi sebe i radi grada da se to više nikada ne ponovi".

Predsjednik Gojković je rekao da će ovo pitanje biti i na Skupštini, s obzirom da ta pučka svečanost „daje posebnu težinu završnici Praznika mimoze“. On je ocjenio da su se ostali programi Praznika mimoze „odvijali onako kako je planirano i kako priliči jednoj ozbiljnoj ustanovi“.

Galerija

Bonus video: