Stanković: Mediji da ne vode paralelne istrage povodom situacije u bjelopoljskoj bolnici

Upitan da li se može očekivati da se ispita rad, ne samo Ministarstva u tom periodu, nego i Odbora direktora bjelopoljske bolnice, Stanković je odgovorio da će biti provjeravan rad za svakog, za koga se ukaže potreba
0 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.03.2015. 10:56h

Vrhovni držani tužilac, Ivica Stanković, pozvao je medije da ne vode paralelne istrage povodom situacije u bjelopoljskoj bolnici, navodeći da se tako dolazi u zonu mogućeg kršenja pretpostavke nevinosti.

Upitan da li se može čekivati podnšenje novih krivičnih prijava u slučaju bjelopoljske bolnice, nakon što je objelodanjen izvještaj Komisije o stanju u toj ustanovi iz 2008.godine, on je rekao da je taj dokument proslijeđen Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Stanković je kazao da će tužilaštvo dalje vršiti ocjenu i potrebu daljeg postupanja i ocjenjivati da li u nečijim radnjama ima elemenata krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

"Molio bih medije da se ne licitira sa imenima i da se ne vode paralelne istrage, jer tu ulazimo u zonu mogućnosti da dođe do kršenja pretpostavke nevinosti", rekao je on novinarima, nakon otvaranja konferencije Strategija za suzbijanje nasilnog ekstremizma u Crnoj Gori.

Upitan da li se može očekivati da se ispita rad, ne samo Ministarstva u tom periodu, nego i Odbora direktora bjelopoljske bolnice, Stanković je odgovorio da će biti provjeravan rad za svakog, za koga se ukaže potreba.

"Ukoliko u nečijim radnjama ima elemenata da je učinjeno djelo za koje se goni po službenoj dužnosti. Ako se to odluči, nadležno tužilaštvo će djelovati u tom pravcu",rekao je on.

Bonus video: