U Maestralu godišnja skupština Evropske federacije novinara

Iz SMCG su kazali da je EFJ najveća organizacija novinara u Evropi i da zastupa interese više od 320 hiljada pripadnika ove branše. EFJ okuplja 60 sindikata i novinarskih udruženja iz 40 evropskih država
63 pregleda 0 komentar(a)
Pržno, hotel Maestral, Foto: Vuk Lajović
Pržno, hotel Maestral, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.03.2015. 10:59h

Godišnja skupština Evropske federacije novinara (EFJ) biće održana početkom juna u hotelu Maestral u Pržnom, saopšteno je iz Sindikata medija Crne Gore (SMCG).

“To što su SMCG i Crna Gora izabrani za organizaciju takvog događaja velika je čast i pokazatelj da je, sa načinom na koji funkcioniše i idejama za koje se zalaže, SMCG prepoznat kao ozbiljna organizacija koja na sindikalan način teži ostvarenju svojih ciljeva”, poručili su iz Sindikata.

Kako se navodi, skupštini će prisustvovaće više od 70 delegata iz svih država članica EFJ-a.

Najavljeno je da će biti organizovana i panel diskusija o slobodi medija i pravima zaposlenih u toj djelatnosti, u skladu sa praksom EFJ.

Iz SMCG su kazali da je EFJ najveća organizacija novinara u Evropi i da zastupa interese više od 320 hiljada pripadnika ove branše. EFJ okuplja 60 sindikata i novinarskih udruženja iz 40 evropskih država.

“SMCG je najmlađa i među najmanjim organizacijama koje okuplja EFJ, ali i punopravan član koji je učestvovao u svim akcijama te organizacije”, objasnili su iz SMCG.

Oni su podsjetili da je prethodna Skupština EFJ održana u novembru 2014. godine u Moskvi, a za organizaciju ovogodišnje konkurisali su, pored Crne Gore, sindikati iz Španije i Bugarske, koji su predložili Madrid, odnosno Varnu za održavanje skupa.

Bonus video: