Završen "Zlatni orao Durmitora", trijumf nikšićkog "Javorka"

Trke su se odvijale na veoma dobro pripremljenim stazama koje su omogućile jednake uslove svim akterima
118 pregleda 1 komentar(a)
Zlatni orao Durmitora, Foto: Obrad Pješivac
Zlatni orao Durmitora, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 01.03.2015. 16:17h

Današnjim veleslalomom završena je skijaška manifestacija „Zlatni orao Durmitora" koju su uspješno organizovali Crnogorski skijaški savez, Ski klub "Durmitor" iz Žabljaka uz, ne samo pokroviteljski doprinos domaćina iz Turističkog centra „Durmitor“.

Ski klubova „Smiljevica“ iz Berana, „Bjelogrivac“ iz Mojkovca, „Bjelasica“ iz Kolašina, „Rudar“ iz Pljevalja, „Javorak“ iz Nikšića, „Trojeručica“ iz Bara, „Podgorica“ iz glavnog grada i domaćeg „Durmitora“ slalomskom vožnjom otvorili su u subotu na Savinom kuku a nastavili je danas veleslalomom na istim terenima.

Na kraju drugog takmičarskog dana titula ekipnog pobjednika pripala je „Javorku“ iz Nikšića. Oni su dominirali ispred drugoplasiranog „Bjelogrivca“ iz Mojkovca i domaćina, ekipe „Durmitor“.

Najuspješnijim pojedincima Jeleni Vujičić iz ekipe „Durmitora“ i Jovanu Zeljku iz Javorka pripale su titule najuspješnijih pojedinaca i pehari „Zlatni orao Durmitora“

Trke su se odvijale na veoma dobro pripremljenim stazama koje su omogućile jednake uslove svim akterima.

Najmlađi, pahulje i poletarci, nijesu se takmičili u zvaničnoj konkurenciji. Anja Bulatović iz Mojkovca i Ivana Milošević iz Bara najbolje su oba dana u konkurenciji mlađih odnosno starijih cicibanki. Kod njihovih vršnjaka to je potvrdio Petar Kasom iz Nikšića. Nemanja Žarković sa Žabljaka pobjednik je slaloma a Nikola Pejović iz Nikšića veleslaloma.

Slalomsku pobjedu danas je potvrdila Jelena Vujičić sa Žabljaka. Bojana Milošević iz Bara je najbolja mlađa djevojčica u slalomu a Jelena Radović iz Nikšića u veleslalomu. U konkurencijama dječaka Jovan Zeljko iz Nikšića okitio se sa dvije zlatne medalje. Naš najbolji skijaš u mlađim kategorijama i slalomski pobjednik Eldar Salihović iz Pljevalja nije vozio veleslalom a pobjeda je pripala Danilu Markoviću iz Mojkovca.Najbrži junior slaloma bio je Nikola Šćekić iz Berana a veleslaloma Janko Vukadinović iz Mojkovca. Žabljačanka Tanja Ćetković najbolja je veleslalomašica među juniorkama kojih nije bilo u slalomskoj trci

Predsjednik alpske komisije Skijaškog saveza Crne Gore i direktor na ovom kupu Ivan Popović kaže da je ova trka predviđena u takmičarskom kalendaru saveza.

"Fantastični uslovi i idealne staze daju mi za pravo da ocijenim da je ovo primjer kako da se napravi uspješna manifestacija koja je je po svemu na nivou mnogo jačih takmičenja u prestižnijim ski centrima. Uz to osjećamo veliko gostoprimstvo domaćina. Očekujem dobru trku i u veleslalomu u nedjelju kada će konkurencija biti znatno jača jer će nastupiti takmičari iz nekoliko klubova iz Srbije, koji danas ne učestvuju jer se poklopilo da imaju takmičenje u njihovoj državi," kazao je juče Popović i istakao da je osnovni cilj saveza što više ovakvih takmičenja u crnogorskim ski centrima kako bi se iz masovnosti iskristalisao kvalitet.

Bonus video: