Policiji nove uniforme

Nova unifroma neće kao sastavni dio imati sako koji je prevaziđen i nepraktičan dio uniforme policijskih službenika, ni šapku
361 pregleda 33 komentar(a)
policija, Foto: Luka Zeković
policija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.03.2015. 07:30h

Crnogorski policajci uskoro će dobiti nove, modernije unifrome, a novac za to predviđen je budžetom MUP-a za 2015. godinu.

U policijskom časopisu “Dokument ” pojašnjeno je da su uniforme koje su u upotrebi dotrajale i da se moraju se promijeniti.

"Tokom sagledavanja iskustava zemalja iz okruženja, pribavljene su njihove uniforme da bi na osnovu njihovih prednosti i nedostataka utvrdili koncept nove uniforme koja ćebiti drugačija (modernija) u odnosu na sadašnju i u pogledu izgleda i u pogledu materijala od kojih je izrađena”, piše u “Dokumentu”.

Dodaje se da su važećoj regulativi predviđene službena, radna i svečana uniforma, kao i uniforme za izvršavanje posebnih zadataka.

U MUP-u su, sagledavajući uporedna iskustva, realne potrebe iz dosadašnje prakse i trenutnu ekonomsku situaciju, odlučili da nova uniforma bude sublimat službene i radne uniforme, zbog čega će se i izmijeniti propisi.

Nova unifroma neće kao sastavni dio imati sako koji je prevaziđen i nepraktičan dio uniforme policijskih službenika, ni šapku.

Konjević: Planirana jača kontrola policijskog sastava

Ministar policije Raško Konjević najavio je da će tokom 2015. akcenat rada tog ministarstva biti stavljen na nadzor nad sprovođenjem donijetih propisa i zakonito postupanje policije, kao i na snažnije afirmisanje individualne odgovornosti u svim slučajevima gdje se utvrde nezako nitosti.

On je za "Dokument” rekao da će pod posebnim nadzorom biti zakonito i blagovremeno postupanje kod odlučivanja o pravima i obavezama građana. Konjević je dodao i da je planirana i jača kontrola organizacionih cijelina policijskog sastava.

"Zbog specifičnosti ovlašćenja koja imaju policijski službenici u zaštiti zakona, u ime države, a koja uvijek nose dozu rizika da se prilikom njihove primjene ugroze prava građanina”, kazao je Konjević.

Bonus video: