Vrhovni sud će utvrditi jesu li ljekari krivi

4 komentar(a)
Dejan Cvijanović, Foto: Savo Prelević
Dejan Cvijanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.02.2015. 20:17h

Porodica Cvijanović podnijela je žalbu Vrhovnom sudu nakon što je odbijena njihova tužba protiv Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), koju su podnijeli zbog smrti djeteta.

Oni su tužbom tražili 45 hiljada eura za duševne bolove usljed smrti djeteta od KCCG i ljekara ginekologa Snežane Crnogorac, Mirjane Marković i Snežane Raspopović, ali je sudija podgoričkog Osnovnog suda Danilo Jegdić presudio da nema osnova za to, jer Cvijanovići, kako je obrazložio, nijesu dokazali da su ljekari krivi za smrt jednog od blizanaca.

Presudu je potvrdio i Viši sud krajem decembra prošle godine.

U zahtjevu za reviziju, u koji su “Vijesti” imale uvid, tužioci su ocijenili da je Viši sud napravio više kardinalnih grešaka, između ostalih i da saslušanje tužilaca nije ni bilo predloženo.

U dokumentu piše da postupak pred prvostepenim sudom nije prekinut, iako je kod višeg državnog tužioca u toku postupak zbog krivičnog dijela iz grupe krivičnih djela protiv zdravlja ljudi sa smrtnom posljedicom protiv KCCG i NN lica, ali i podnijete krivične prijave zbog falsifikovanja medicinske dokumentacije koja treba da bude predmet vještačenja u ovom predmetu.

Bonus video: