Lovci iz Malesije: Ne politizujemo, a javiti se nećemo

“Koja je logika da se javimo na tender, kad nam je već nacrtano šta možemo da dobijemo”, navodi Frljučkaj
63 pregleda 10 komentar(a)
Malesija lovci, Foto: Luka Zeković
Malesija lovci, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.02.2015. 20:02h

Lovci iz lovačkog društva “Malesija” reagovali su na izjavu ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića i tvrde da protest jer nemaju lovnu teritoriju nema veze sa politikom.

Navode da su obični građani koji traže svoja prava.

"Zamolio bih ministra da nas ne vrijeđa pitanjem politike. Nijesmo političari, niti nas je neko postavio da se bavimo politikom, a Ivanović uporno ponavlja da se to pitanje politizuje. Tažimo svoja prava kao i svako drugi u Crnoj Gori", kazao je potpresjednik LD “Malesija” Safet Frljučkaj.

Lovci su prošlog petka protestovali u Tuzima, nezadovoljni što nemaju svoje lovište i što su, kako tvrde, diskriminisani u odnosu na ostale, jer im se za lov nudi samo pola njihove teritorije.

Oni su nezadovoljni odlukama Ministarstva poljoprivrede da lovnu teritoriju mogu dobiti samo od granice Albanije do korita rijeke Cijevne umjesto u granicama GO Tuzi.

Povodom Ivanovićeve izjave da je normalno da granice lovišta ne budu jednake administrativnim nekih opština, Frljučkaj je istakao da svako lovište gravitira u okviru katastarske opštine.

"Mi kao GO imamo pravo na kompletnu teritoriju kao da smo samostalna opština. Koja je logika da se javimo na tender, kad nam je već nacrtano šta možemo da dobijemo”, kazao je Frljučkaj, istakavši da se neće javiti ni na novi tender za lovište.

Protest planiraju i ispred američke ambasade i zgrade EU

Frljučkaj je kazao da će se lovci, političari i građani Malesije okupiti sjutra u 19 časova u KIC-u “Malesija”, kako bi se dogovorili o sljedećim potezima.

"Ukoliko ne dobijemo pozitivan odgovor od nadležnih, okupićemo se ispred državne Skupštine krajem sljedeće nedjelje. Planiramo i protest ispred američke ambasade, a nakon 14 dana i ispred zgrade Delegacije EU u Crnoj Gori", kazao je Frljučkaj.

Bonus video: