Mariji Martinović neophodna pomoć za liječenje, pomaže i Prijestonica

Troškovi putovanja i boravka u Americi iznose oko 20 hiljada eura. Marijini roditelji nijesu u mogućnosti da finansijski snose troškove puta i boravka u Americi
5 komentar(a)
Cetinje, Foto: Boris Pejović
Cetinje, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.02.2015. 12:26h

Na inicijativu Cetinjskog lista i Radija Cetinje, u akciju prikupljanja sredstava za liječenje oboljele Marije Martinović uključila se i Prijestonica Cetinje.

Osmogodišnjoj Cetinjanki novac je neophodan kako bi u martu mogla ići na liječenje u SAD.

Marija Martinović boluje od tumora bubrega. Kada je imala osam mjeseci joj je odstranjen jedan bubreg, ali bolest je, zatim, zahvatila i drugi bubreg, pa je tokom decembra i januara bila na hemoterapiji, a sada joj je neophodan hirurški zahvat.

Ukupni troškovi putovanja i boravka u bolnici „St. Jude“ u Memfisu iznose oko 20.000 eura.

Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje, donio je odluku da gradska uprava finansira dio neophodnih troškova za mladu sugrađanku, koja boluje od tumora bubrega.

Prijestonica Cetinje apelovala je na sve pojedince, organizacije i institucije da se priključe akciji prikupljanja sredstava, kako bi Marija Martinović u martu otputovala na operaciju.

Troškovi putovanja i boravka u SAD iznose oko 20 hiljada eura, a porodica Marije Martinović otvorila je donatorski račun za uplate iz Crne Gore (540-3209731697, Erste), kao i za uplate iz inostranstva (ME25540000003209731697, OPPOMEPG Erste Bank AD Podgorica, ME).

Bonus video: