Vučje domaćin Snow dance festivala

„Već možemo garantovati da će svi posjetioci big air skokova vidjeti pravi spektakl. Tu su najbolji iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a najavili su se i Makedonci. Učešće naših se podrazumijeva i njih će biti oko 30. Oni će biti posebno bodovani i nagrađeni”, kazala je za “Vijesti” Vanja Tomašević, portparolka “Vučja”
1 komentar(a)
Snoubord
Snoubord
Ažurirano: 27.02.2015. 08:53h

Ski centar Vučje, udaljen dvadesetak kilometara od Nikšića, 14. i 15.marta biće domaćin prvog Snow dance festivala, a trećeg međunarodnog snoubord kupa. Takmičari će se nadmetati u disciplinama border cros i big air. Iako je prijavljivanje tek počelo već je dvadesetak bordera iz regiona najavilo učešće.

„Već možemo garantovati da će svi posjetioci big air skokova vidjeti pravi spektakl. Tu su najbolji iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a najavili su se i Makedonci. Učešće naših se podrazumijeva i njih će biti oko 30. Oni će biti posebno bodovani i nagrađeni”, kazala je za “Vijesti” Vanja Tomašević, portparolka “Vučja”.

Nagradni fond iznosi 5.000 eura, od čega će seniorima biti podijeljen kompletan novčani dio u iznosu od 2.000 eura. Isti iznos izdvojen je za sportsku opremu kojom će biti nagrađeni najbolji takmičari u domaćoj konkurenciji, dok je hiljadu eura namijenjeno za posebne nagrade – ljetovanja u Herceg Novom.

Pored sportskog, festival se sastoji i iz muzičkog dijela, a glavne zvijezde biće članovi jednog od najpopularnijih bendova u regionu S.A.R.S.

“Oni su već poručili da su spremili nezaboravno druženje. Domaćin festival je Niggor koji će voditi i off program koji počinje nekoliko dana ranije u više gradova Crne Gore sa finalnom žurkom na Trgu slobode u Nikšiću, u četvrtak 12 marta. Lista bendova i DJ-eva biti kompletirana za par dana”, istakla je Tomašević i dodala da planiraju razna iznenađenja koja će uskoro saopštiti.

Prema njenim riječima za sve posjetioce dvodnevnog festivala biće obezbijeđen besplatan prevoz, zahvaljujući podršci lokalne uprave, a kompletan sektor za Snow dance festival biće iza hotela, odvojen od skijališta koje će normalno raditi.

Snoubord je 1998. na Olimpjiskim igrama u Naganu dobio status olimpjiskog sporta. To je jedini sport koji je izborio mjesto u programu Olimpijskih igara, a da prije toga u njemu nije održano veće takmičenje pod okriljem Međunarodne skijaške federacije.

Tomašević je kazala da na Vučju snijega ima dovoljno do aprila, a već ovoga vikenda organizuju se prve promo žurke, kao najava festivala koji slijedi.

Bonus video: