Gest za primjer: Tivćani donijeli namještaj i robu

Dinara i Šakira imaju još jedan san, da nauče da čitaju i pišu i juče su bile uplakane što još nijesu krenule u školu
61 pregleda 9 komentar(a)
Porodica Beriša, Foto: Svetlana Mandić
Porodica Beriša, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 27.02.2015. 06:44h

Šestočlanoj porodici Beriša iz Nikšića juče je stigao namještaj koji im je poklonio Slobodan Vujović iz Tivta, predsjednik Udruženja građana “Josip Broz Tito”. Opština Nikšić je prije mjesec dana Berišama dodijelila stan do 39 kvadrata.

Pored namještaja, Beriše su od Vujovića dobili i mašinu za veš, frižider, šporet, kao i garderobu čemu su se najviše obradovale bliznakinje Dinara i Šakira koje, kako rekoše, poslije Đurđevdana pune osam godina. “Toliko smo maštali da iza nas ostanu svi problemi i evo zahvaljujući dobrim ljudima to se i desilo”, kazala je Zurafeta sa suzama u očima.

Dinara i Šakira imaju još jedan san, da nauče da čitaju i pišu i juče su bile uplakane što još nijesu krenule u školu.

“Taman su počele sa školom kada smo morali zbog svih problema koje smo imali da ih ispišemo. Išli smo do direktora škole zimus i obećao je da će zvati da nam kaže ima li za njih dvije mjesta. Vjerovatno je zaboravio, zato idem danas da ga pitam mogu li u ponedeljak da krenu sa školom”, kazala je trinaestogodišnja Fatima.

Ona ne zna da čita i piše, a godinama je davno prerasla prvi razred. Zato će, kako je rekla, uz najmlađe sestre i ona kući da uči. Da ne bude da samo Zurafeta zna da čita. Namještaj je stigao za 20. rođendan mlađeg brata Sultana.

Novac za prevoz namještaja obezbijedila je Bernarda Moškov iz Tivta, a Berišama su pune kese garderobe poslali Ljilja Samardzic i Vlado i Bojana Moskov, takođe Tivćani. Odjeće je bilo i za najstariju sestru Saniju koja je udata i živi preko puta njih i koja sve što ima dijeli sa sestrama i braćom.

Beriše su prije nekoliko dana od Slavice Vukčević iz Podgorice na poklon dobili dva polovna ležaja na rasklapanje, ormar i tri kreveta, a “Retro centar” koji je dopremio namještaj, poklonio im je jorgane i posteljinu. Od Banke hrane i mladih SDP-a Nikšić dobili su pakete osnovnih životnih namirnica i higijenske pakete.

Bonus video: