Numanović: Tužilaštvo tražilo dokumentaciju o izvještaju iz 2008. godine

Numanović smatra da bi, s obzirom na to da je tužilaštvo tražilo informaciju, bilo veoma neumjesno ili prejudiciranje stvari da komentariše izveštaj
0 komentar(a)
Suad Numanović, Foto: Mmp.gov.me
Suad Numanović, Foto: Mmp.gov.me
Ažurirano: 26.02.2015. 18:56h

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je tražilo potrebnu dokumentaciju koja se odnosi na izvještaj Komisije iz 2008. godine o stanju u bjelopoljskoj Opštoj bolnici, saopštio je rukovodilac Ministarstva zdravlja, Suad Numanović. Upitan da li je Ministarstvo zdravlja tražilo suspenziju direktora Opšte bolnice Tomislava Jeremića nakon izvještaja Komisije Ministarstva iz 2008. godine o lošem stanju u toj ustanovi, on je rekao da je tužilaštvo iskazalo potrebu za dokumentacijom koja se odnosi na izvještaj.

„Što se tiče informacije iz 2008. godine, dobio sam od medija juče i prekjuče to pitanje, dan posle nego što sam dobio od tužilaštva potrebu da sve to što izvještaj sadrži dostavim, svu tu potrebnu dokumentaciju“, rekao je Numanović novinarima nakon sjednice Vlade. On smatra da bi, s obzirom na to da je tužilaštvo tražilo informaciju, bilo veoma neumjesno ili prejudiciranje stvari da komentariše izveštaj. „Taj izvještaj i sva dokumentacija će se naći kod tužilaštva i u jednom postupku tužlilaštvo i sudstvo će doći do prave istine kad je taj izvještaj u pitanju“, rekao je Numanović. On je, na pitanje da li javnost može da ima uvid u kompletan izvještaj, kazao da ne zna da li se kosi sa procedurom da nešto istovremeno bude dostavljeno tužilaštvu i medijima. „Ako to nije prepreka, nije ni za mene da se to dobije“.

Numanović je kazao da Upravni odbor bjelopoljske Opšte bolnice treba da odgovori na pitanje da li ljekari protiv kojih se vodi postupak formalno-pravno treba da rade. „Prema mojim saznanjima, danas ili sjutra će Upravni odbor da zasjeda u Opštoj bolnici i u skladu sa zakonom sigurno će dati jasan odgovor da li treba da rade ili ne“, kazao je Numanović.

Bonus video: