Lokve ne rade zbog nedovoljno snijega

2 komentar(a)
Ski centar Lokve, Foto: Tufik Softić
Ski centar Lokve, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 25.02.2015. 10:53h

Ski centri Kolašin 1450, Vučje, Savin kuk i Javorovača danas rade, dok je skijalište Lokve van funkcije zbog nedovoljne visine snijega, navodi se u izvještaju Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Na skijalištu Kolašin 1450 ovog jutra je potpuno oblačno uz slabe sniježne padavine. Temperatura je od jedan stepen u podnožju do nula stepeni na vrhu staze.

Od ski liftova rade baby lift, ski lift Jezerine, Ćupovi i šestosjed Vilina voda. Visina snijega u podnožju iznosi 60 centimetara.

Na Vučju se danas nastavlja skijanje, staze su odštampane i sređene. Nema padavina, a temperatura je dva stepena. U funkciji će biti rekreativna i Ciciban staza i za najmlađe staza za sankanje.

Visina snijega u podnožju je oko 80 centimetara, dok je na vrhu staze oko 100 centimetara.

Na skijalištu Savin kuk pada slab snijeg uz temperaturu od minus tri stepena. U toku je štampanje staza i sređivanje skijališta. Visina snijega u podnožju je 100 centimetara, a put do ski centra je prohodan.

Na ski centru Javorovača je oblačno, temperatura ovog jutra iznosi jedan stepen. Svi liftovi su u funkciji, staze su spremne, a visina sniježnog pokrivača u podnožju iznosi 90 centimetara.

Bonus video: