Đaci Mašinske i Elektrotehničke škole se takmiče u robotici

Mašinska škola “Ivan Uskoković” prošle godine osvojila je u Bukureštu, na takmičenju u robotici, treće mjesto i Prvu nagradu za profesionalizam, koju dodjeljuje stručni žiri
506 pregleda 0 komentar(a)
Elektrotehnička škola, Foto: Arhiva Vijesti
Elektrotehnička škola, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.02.2015. 07:20h

Učenici Srednje stručne škole “Ivan Uskoković” i Elektrotehničke “Vaso Aligrudić” otputovaće danas sa direktorima i mentorima za Prag, na Evropsko takmičenje u robotici.

Direktor JU SSŠ “Ivan Uskoković” Žarko Borovinić saopštio je “Vijestima” da će na takmičenje otići po tri učenika iz obje škole.

“To su učenici Boris Bićanin, Stefan Vulin, Nikša Čvorović, Veljko Pokić, Danilo Šestović i Lazar Lukić”, kazao je Borovinić.

On je istakao da će na takmičenje u glavni grad Češke otići i pomoćnik direktora škole Srećko Kljajić, mentor đaka Vasilije Kovačević, a iz Elektrotehničke škole direktor Veselin Pićurić i mentor Nikola Božović.

Borovinić je podsjetio da učenici Mašinske škole po treći put odlaze na Evropsko takmičenje u robotici i da postižu zapažene rezulate.

On je kazao da su 2013. đaci te škole, zajedno sa drugarima iz Elektrotehničke škole, osvojili drugo mjesto.

Na samostalnom nastupu prošle godine, učenici Mašinske su osvojili treće mjesto.

Naglasio je da se nadaju da će i ove godine osvojiti neko od prvih mjesta, ali da je veliki uspjeh i učestvovati na ovakvom takmičenju i biti u konkurenciji sa evropskim školama.

“Učenici su spremni za nadmetanje, vježbali su dosta. Takmičenje će biti održano u subotu, a dan prije toga učenici će imati trening pred nastup”, kazao je Borovinić.

Mašinska škola “Ivan Uskoković” prošle godine osvojila je u Bukureštu, na takmičenju u robotici, treće mjesto i Prvu nagradu za profesionalizam, koju dodjeljuje stručni žiri.

Na takmičenju prošle godine učestvovale su ekipe iz Turske, Austrije, Češke, Ukrajine, Poljske, Albanije, Makedonije, Bugarske.

Bonus video: