Herceg Novi: Radovi u Potkopu do ljeta

Uprkos teškim uslovima, radnici su prokopali prvih 90 metara tunela, a cilj je da se dođe do stare spone gdje se očekuje bolja geološka sredina
120 pregleda 1 komentar(a)
Mojdež, radovi, Foto: Slavica Kosić
Mojdež, radovi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 24.02.2015. 16:59h

Prva faza radova na sanaciji hidrotehničkog tunela Potkop u Mojdežu biće završena do prvog jula,a radovi se izvode kvalitetno – ocjenjeno je nakon što gradilište su danas obišli predstavnici Direkcije javnih radova i opštine Herceg Novi.

Podsjećamo da je zbog nekvaliteno izvedenih radova na hidrotunelu prije 11 godina pokrenuto klizište u kome je stradao veliki broj kuća, putne i elektroinfrastrukture, ali i groblje.

Radovi su povjereni podgoričkoj kompaniji Bi kod. Uprkos teškim uslovima, radnici su prokopali prvih 90 metara tunela, a cilj je da se dođe do stare spone gdje se očekuje bolja geološka sredina.

Direktor Direkcije za javne radove Žarko Živković kazao je da velika šansa da se raspiše tender za drugu fazu radova do kraja godine .

Prva faza sanacije hidrotunela potkop u Mojdežu, počela je u avgustu prošle godine, a projektom su obuhvaćene mjere regulisanja i dreniranja voda iz podzemnih tokova mojdeških izvorišta u cilju otklanjanja potencijalne opasnosti od pokretanja novog klizišta. Za te radove opredijeljeno je 850 hiljada eura.

Iz budžeta Crne Gore opredijeljeno je milion i po eura za sanacije Potkopa, koja je planirana kroz tri faze. Projekat sanacije je uradila firma Geoportal iz Ljubljane.

Bonus video: