Budi odgovoran: Finansiraće se rekonstrukcija sportsko-rekreativnih terena u Beranama

Projektom je planirana izrada ograda i tribina i njihova montaža na dva sportska terena za male sportove u Beranama
2 komentar(a)
Berane, Foto: Tufik Softić
Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 24.02.2015. 15:15h

Ministarstvo finansija potpisalo je ugovor o donaciji sa Opštinom Berane u cilju finansiranja rekonstrukcije sportsko-rekreativnih terena u tom gradu, u okviru kampanje Budi odgovoran.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da se projekat završetkom glasanja građana, našao na šestom mjestu rang liste projekata koji su dobili podršku građana.

Iz Ministarstva su podsjetili da je druga faza kampanje Budi odgovoran zaključena 16. decembra prošle godine.

"Zahvaljujući aktivnom učešću građana u prijavljivanju nepravilnosti iz oblasti sive ekonomije i ažurnom postupanju inspekcijskih organa prikupljena su sredstva za finansiranje i šestog projekta, u vrijednosti do 50 hiljada eura", navodi se u saopštenju.

Projektom je planirana izrada ograda i tribina i njihova montaža na dva sportska terena za male sportove u Beranama.

Korisnici projekta su svi stanovnici Berana i sportski klubovi na teritoriji Opštine, koja planira da obezbijedi dodatna sredstva za reflektore i rasvjetu.

Iz Ministarstva su podsjetili da je od početka sprovođenja kampanje obezbijeđeno ukupno 496,46 hiljada eura za realizaciju 11 projekata od opšteg društvenog značanja.

U pitanju su nabavka medicinske opreme za dječju bolnicu, opremanje tri dnevna centra za djecu sa smetnjama u razvoju, uređenje parka na Ćemovskom polju, didaktička oprema za državne vrtiće, rekonstrukcija Doma za stare u Risnu, projekat Očistimo Crnu Goru za sedam dana, opremanje parka za djecu u Nikšiću, osnivanje omladinskog centra u Podgorici, nabavka opreme za reanimaciju beba i za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao i rekonstrukcija sportsko-rekreativnih terena u Beranama.

Kampanja Budi odgovoran se realizuje u okviru projekta Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije koji se sprovodi u saradnji Vlade, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori.

Bonus video: