Rabrenović: Neskrivena radost LP zbog obnove spomenika Mirku Petroviću

“Srećni smo što gradska uprava osluškuje potrebe svojih građana i što je reakcija na njih pravovremena”.
3 komentar(a)
Vojvoda Mirko Petrović, Foto: Wikipedia
Vojvoda Mirko Petrović, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 24.02.2015. 11:35h

Srušiti spomenik ocu kralja Nikole, Mirku Petroviću, čin je koji ne može imati opravdanje i služi kao primjer koliko daleko se može otići u nastojanju da se ponizi i pokuša uništiti svoja država i njena istorija, smatraju u Liberalnoj partiji Crne Gore.

Zato “sa neskrivenom radošću i odobravanjem prihvatamo najavu Glavnog grada Podgorice i resornog Sekretarijata da se do kraja godine obnovi spomenik velikom vojvodi Mirku Petroviću”, kazao je šef podgoričkog Odbora LPCG i odbornik u Skupštini Glavnog grada Jovan Rabrenović.

“Srećni smo što gradska uprava osluškuje potrebe svojih građana i što je reakcija na njih pravovremena”.

Nesumljiv je značaj koji je Mirko Petrović imao u izgradnji moderne Crne Gore, navodi se u saopštenju LPCG. Za svoje zasluge zbog bitke na Grahovcu od kralja Nikole dobija spomenik u centru Podgorice, po njemu kasnije prozvane Mirkova varoš, ali 1919. godine biva porušen.

“Predvodnici i podržavaoci sramne podgoričke skupštine nijesu stali samo na ovome, naprotiv nastavili su sa uništavanjem dinastije Petrović Njegoš, zatim su dali punu podršku tadašnjoj Srbiji da izvrši okupaciju Crne Gore i ukine crnogorsku pravoslavnu crkvu, a cjelokupnu njenu imovinu pokloni stranoj crkvi”, navodi se u saopštenju Rabrenovića.

Bonus video: