Porodica Beriša više neće spavati na dušecima

Zahvaljujući Vujoviću i udruženju čiji je predsjednik, Beriše će dobiti spavaću sobu, namještaj da opreme dnevnu sobu, frižider, sto, kompletnu posteljinu, posuđe, kao i garderobu
108 pregleda 3 komentar(a)
Zurafeta Beriša, Foto: Svetlana Mandić
Zurafeta Beriša, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 23.02.2015. 18:31h

Uskoro će sestre i braća Beriše, koji žive sami jer su ih roditelji napustili, pored stana od 39 kvadrata koji su dobili u novoizgrađenim barakama u nikšićkom naselju Gračanica, imati i namještaj, tako da više neće morati da spavaju na dva dušeka, jedinom pokućstvu koje su imali. Nakon teksta u “Vijestima” javio se Slobodan Vujović iz Tivta, predsjednik Udruženja građana “Josip Broz Tito”, koji je odlučio da Berišama ispuni san i pomogne im da opreme stan, koji im je dodijelila lokalna uprava, a u koji su uselili u januaru.

“Udruženje je nevladina i neprofitna organizacija, ali trudimo se da koliko možemo pomognemo siromašnoj djeci, djeci radnika. Kada sam pročitao tekst i vidio da je riječ o sirotinji, bez roditelja, a po prirodi sam veoma emotivan i volim djecu, odlučio sam da ih pomognem koliko mogu”, kazao je Vujović “Vijestima”.

Zahvaljujući Vujoviću i udruženju čiji je predsjednik, Beriše će dobiti spavaću sobu, namještaj da opreme dnevnu sobu, frižider, sto, kompletnu posteljinu, posuđe, kao i garderobu.

“Ne možemo riječima opisati koliko nas je obradovao gest gospodina Vujovića. Iako smo maštali da jednoga dana dobijemo namještaj, nijesmo se nadali da će se to ipak dogoditi. Veliko hvala ‘Vijestima’ i gospodinu Vujoviću, a mi se nadamo da ćemo jednog dana moći da se mu se odužimo za njegovu dobrotu”, kazala je osamnaestogodišnja Zurafeta, koja nije mogla sakriti suze radosnice.

“Nije tvrdo bilo spavati ni na podu, jer imamo krov nad glavom”, sa osmijehom je kazala Zurafeta.

Pomaže im sestra Sanija

Pored Zurafete, tu su i petnaestogodišnja Fatima, sedam godina mlađe bliznakinje Dinaka i Šakira i braća - dvadesetogodišnji Sultan i dvije godine stariji Samir koji pokušavaju da radeći bilo kakve poslove obezbijede novac za sestre i sebe, i tako se prehrane.

Tu je i najstarija sestra Sanija koja je udata i koja im pomaže koliko može, i koja sa njima dijeli sve što ima. A, nema mnogo, s obzirom na to da ona muž i dijete, a za mjesec će dobiti i drugo, žive od socijalne pomoći.

Beriše kažu da neće da prose.

Bonus video: