"Hljeb za kasnije", za one koji neće moći da plate

14 komentar(a)
Forum mladih SDP, Foto: Forum mladih SDP
Forum mladih SDP, Foto: Forum mladih SDP
Ažurirano: 21.02.2015. 15:29h

Forum mladih je aktivnostima u Baru i Podgorici i danas obilježio Svjetski dan socijalne pravde. Oni su u saradnji sa marketom “Anb”, pekarom “Montenegro” i prodavnicom “Cobra” dijelili besplatne vekne hljeba socijalno ugroženim licima.

"Akcija pod nazivom “Hljeb za kasnije” je dugoročna, budući da će se nastaviti u narednom periodu, a ideja je da će svako prilikom kupovine hljeba moći da plati još jednu veknu koju ce prodavac ostaviti sa strane i dati onome ko nije u mogućnosti da ga kupi. To je moguće uraditi u navedenim radnjama", navodi se u saopštenju Foruma mladih SDP.

Dijeleći flajere, na kojima su se nalazili poznati citati o socijalnoj pravdi, ali i izvodi iz zakonske regulative, upoznali su građane sa njihovim pravima, kao i sa primjerima ”nevidljivih” nepravdi s kojima se mogu susresti svakodnevno. Na taj način su, kako navode, pozvali sugrađane da ne tolerišu nepravdu, ukazujući na činjenicu da je prepoznavanje kršenja prava prvi preduslov za borbu protiv nepravde, ali i izgradnju društva u kojem postoje jednake šanse za sve.

"Svako demokratsko društvo mora pokazati odgovornost kada se radi o građanima koji se nalaze u poziciji socijalne potrebe, koji svoja egzistencijalna pitanja ne mogu rješavati bez naše pomoći. Takođe, neophodno je da svako pojedinačno bude svjestan svojih prava i odgovoran kako za sebe, tako i za drušvo u cjelini. Stoga je nužno da kroz slične akcije i što češće, pružimo ruku ugroženima, ali i radimo na podizanju svijesti o tome da svi zajedno treba da damo doprinos stvaranju društva u kome će prava svakog pojedinca biti ostvarena", saopšteno je iz Foruma mladih SDP.

Bonus video: