Konferencija “Porodica i njene vrijednosti“ održana u Nikšiću

Humanitarna akcija povodom Dana socijalne pravde je tradicionalna, a iz Foruma ističu da to nije jedini dan u godini kada se sjete najugroženijih porodica
70 pregleda 0 komentar(a)
Defendologija
Defendologija
Ažurirano: 21.02.2015. 10:40h

Povodom 20. februara, Dana socijalne pravde, Centar za bezbjednosna sociološka i kriminološka istraživanja „Defendologija“ iz Nikšića organizovao je stručnu konferenciju “Porodica i njene vrijednosti“. Na konferenciji su govorili stručnjaci iz različitih oblasti društvenog života (pravnici, socijalni radnici, sociolozi, psiholozi, stručnjaci iz NVO, univerzitetski profesori) koji se bave prvenstveno zaštitom porodice.

„Cilj skupa je da se istakne vrijednost i značaj porodice, kao najznačajnije zajednice u društvu i da se time doprinese njenoj boljoj afirmaciji. Ovo će nam biti temelj za izradu studija koje će se odnositi na značaj i ulogu porodice, razvode brakova, nasilje u porodici“, kazao je mr Slavko Milić, predsjednik Defendološkog centra Crne Gore.

Istakao je da se sve manji broj stručnjaka bavi porodicom i njenim značajem u društvu. Konferencija je organizovana u saradnji sa Opštinom Nikšić i Centrom za socijalni rad.

Defendološki centar je osnovan 2012.godine i do sada su njegovi članovi učestvovali na sedam međunarodnih stručnih konferencija, a sami organizovali dvije

Predstavnici Foruma mladih SDP Nikšić, povodom Dana socijalne pravde, organizovali su akciju humanitarne pomoći u hrani i sredstvima za higijenu. Pakete je dobilo šestoro djece Beriša, koja su bez roditeljskog staranja, šestočlana porodica Čelebić, koja nema redovan izvor primanja, i Ognjenovići, koji su u stanju socijalne potrebe. Porodice su odabrane u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

“Za nas predstavlja izuzetno zadovoljstvo saznanje da ćemo pomoći ljudima kojima je pomoć neophodna. Država je obavezna da vodi računa o socijalno osjetljivim kategorijama, obezbjedi svim ljudima minimum egzistencije i dostojanstvene uslove za život”, poručili sui z Foruma mladih SDP Nikšić.

Humanitarna akcija povodom Dana socijalne pravde je tradicionalna, a iz Foruma ističu da to nije jedini dan u godini kada se sjete najugroženijih porodica, već da akcije takvog tipa sprovode tokom čitave godine. Kako su obećali, tako će biti i ubuduće.

Bonus video: