Tomić podnio ostavku, Milovan Pavićević novi šef Kriminalističke policije

Tomić je ostavku podnio usljed najnovijih dešavanja, ali i bombe koaj je juče aktivirana u podgoričkom naselju Blok V
278 pregleda 0 komentar(a)
Milan Tomić, Foto: Boris Pejović
Milan Tomić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.02.2015. 16:58h

Pomoćnik direktora za Upravu kriminalističke policije Milan Tomić podnio je ostavku, koja je prihvaćena danas na kolegijuma vrha Uprave policije, saznaju "Vijesti".

Tomić je ostavku podnio usljed najnovijih dešavanja, ali i bombe koja je juče aktivirana u podgoričkom naselju Blok V.

Na njegovo mjesto imenovan je načelnik nikšićkog Centra bezbjednosti Milovan Pavićević.

Milan Tomić godinama se nalazi na ključnoj poziciji Kriminalističke policije, a jedno vrijeme je od polovine 2012. godine do ljeta 2013. godine bio pomoćnik direktora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Prvi čovjek kriminalističke policije tražio je da se prihvati njegova ostavka, jer je bio nezadovoljan načinom funkcionisanja službe u kojoj se nalazi na najvažnijoj poziciji.

Osim toga, Kriminalistička policija godinama ne postiže dobre rezultate, posebno u rješavanju mafijaških ubistava, uličnih obračuna, bombaških napada ali i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije...

"Vijesti" saznaju da se u vrhu UP i MUP-a danas vijeća i o smjeni šefa barske policije Miloša Radulovića ali i načelnika Centra bezbjednosti Budva Miomira Bulatovića.

Razlozi za smjenu su nezadovoljstvo postignutim rezultatima, posebno u rješavanju problema nagomilanih kriminalnih grupa, koje su mjesecima krenule da se međusobno brutalno obračunavaju.

Bonus video: