ŽICG: Mašinovođa ispoštovao proceduru

2 komentar(a)
Voz, podignuta rampa, Foto: Čitalac Vijesti
Voz, podignuta rampa, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 20.02.2015. 11:17h

Iz Željezničke infrastrukture Crne Gore saopštili su da je putni prelaz Zagorič 16.februara 2015.godine od 6.30h do 19.30 časova bio u kvaru.

Čitalac "Vijesti" poslao je 16. februara fotografiju na kojoj se vidi da je na pružnom prelazu u podgoričkom naselju Zagorič podignuta rampa dok voz prolazi.

"Procedurom propisanom članom 36. Saobraćajnog Pravilnika 2, mašinovođa voza br.45100 je dobio nalog br.1 kojim se propisuje procedura u slučaju kvara putnog prelaza. Procedura zahtijeva od mašinovođe voza da u slučaju kvara putnom prelazu ispred istog stane i nakon što se uvjeri da na putnom prelazu nema drumskih vozila i pješaka, oprezno nastavi vožnju. Odgovorno tvrdimo da je mašinovođa pomenutog voza posjedovao dokumentaciju koja ga obavezuje na proceduru i da je istu ispoštovao", navodi se u saopštenju ŽICG.

Dodaje se da fotografija koju su "Vijesti" objavile pokazuje voz koji prelazi preko putnog prelaza i ističu da to nikako ne može biti dokaz da nije ispoštovana zakonska procedura i tako narušena bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Bonus video: