Bar: Novaković zatražio sjednicu Skupštine zbog azila za pse

1 komentar(a)
Radomir Novaković Cakan, Foto: Privatna arhiva
Radomir Novaković Cakan, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.02.2015. 15:49h

Predsjednik OO Pozitivne Crne Gore Bar i odbornik u gradskoj Skupštini Radomir Novaković saopštio je da je u vezi problema sa psima lutalicama sakupljeno preko 2. 000 potpisa građana Bara, kako bi se sazvala sjednica SO Bar shodno članu 42 Statuta Opštine Bar.

Povodom ove inicijative, Novaković je razgovarao sa predsjednikom SO Bar Osmanom Subašićem, sekretarom Sekretarijata za uređenje prostora, komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine Đura Karanikića, sekretara SO Bar Đura Pejovića, predstavnika NVO Sunčani sat.

"Na pomenutom sastanku smo zamoljeni od predsjednika SO Bar Osmana Subašića da odustanemo od inicijative za sazivanje posebne sjednice SO Bar, sa ciljem da se sa ovim odustajanjem od sazivanja sjednice SO Bar, ne odustaje od rešavanja ovog problema, već da nadležnim opštinskim organima omogućimo da do VII sjednice SO Bar pripremi materijal kako bi se na sedmoj sjednici SO Bar ovaj problem odnosno ovo pitanje našlo pred odbornicima ove skupštine. S tim u vezi ja danas u ime građana Bara koji su potpisali inicijativu za rešavanje ovog problema, zvanično podnosim SO Bar predlog za dopunu dnevnog reda, sa predlogom odluke, sledeće VII sjednice SO Bar, kako bi na taj način pomogli nadležnima u Opštini, da na vrijeme i u skladu sa pomenutim dogovorom koji smo postigli, pripreme materijal za narednu sjednicu SO Bar. Sa ovim predlogom podnosim i potpise preko 2.000 hiljade građana koji su potpisali inicijativu za rešavanje ovog problema. S tim u vezi nadam se da će na obostranu korist i korist svih građana Bara g.din Osman Subašić i nadležni u Opštini ispoštovati dogovor koji smo imali povodom ove inicijative i rešavanja ovog problema“, navodi se u saopštenju Radomira Novakovića.

Bonus video: