Nikšićki mališani učili o saobraćaju

“Primjetili smo da djeca uglavnom već znaju šta predstavljaju boje na semaforu, a istovremeno vožnju do i od vrtića u krilu vozača ne prepoznaju kao opasnu po svoju bezbjednost”, objasnila je Đurđevac
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2015. 12:59h

Volonteri ALFA Centra danas su u nikšićkom vrtiću Radost govorili o bezbjednosti u saobraćaju i objasnili važnost poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa.

Koordinatorka u oblasti bezbjednosti u saobraćaju u ALFA Centru, Jelena Đurđevac rekla je da su volonteri djeci predočili ozbiljnot teme, i kroz zanimljiv video materijal predstavili osnovne pojmove saobraćaja.

“Primjetili smo da djeca uglavnom već znaju šta predstavljaju boje na semaforu, a istovremeno vožnju do i od vrtića u krilu vozača ne prepoznaju kao opasnu po svoju bezbjednost”, objasnila je Đurđevac.

Ona je rekla da je sva pažnja članova ALFA Centra usmjerena na takve i slične pojave i da očekuju da najmlađi budu odgovorni prenosioci poruke starijima.

“Raduje nas što uočavamo da su ozbiljno shvatili svoj zadatak”, ocijenila je Đurđevac.

Na kraju časa, kako se navodi u saopštenju, djeca su uradila kviz i od volontera ALFA Centra dobila bojanke sa saobraćajnim temama kako bi kroz igru i zabavu lakše i potpunije savladali bitnu temu.

“Danas smo dobili još vrijednih i odgovornih saveznika u promovisanju bezbjednosti u saobraćaju”, zaključila je Đurđevac.

Galerija

Bonus video: