KRITIKOVAO KOMUNALNU POLICIJU

Novaković: Nisu Barani krivi što nema parking mjesta

Novaković je naglasio da opštinske službe moraju da imaju u vidu da za nedostatak parking mjesta u centru grada nijesu krivi građani
7 komentar(a)
Radomir Novaković Cakan, Foto: Privatna arhiva
Radomir Novaković Cakan, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.02.2015. 10:58h

Barski odbor Pozitivne Crne Gore kritikovao je danas Komunlanu policiju zbog, kako se navodi, represivne politike prema vozačima u tom gradu. 

„Činjenica je da u centru grada nema dovoljno parking mjesta, a da se samo u ulici Maršala Tita nalaze skoro sve gradske banke, na koje je upućen najveći broj Barana.  Građanstvu i privrednicima koji ne žive u strogom centru obavljanje najosnovnijih poslova u tim bankama je sada postalo skoro nemoguća misija,  jer se nemaju gdje parkirati, dok komunalni policajci vrebaju da napišu prijavu i za najkraće zaustavljanje,” navodi se u saopštenju predsjednika OO Pozitivne u Baru Radomira Novakovića Cakana. 

Novaković je naglasio da opštinske službe moraju da imaju u vidu da za nedostatak parking mjesta u centru grada nijesu krivi građani.

“Za sve ovo što se na Topolici dešava na parkinzima nisu krivi građani, već resorni opštinski sekretarijati koji su dozvolili gradnju višespratnica bez obezbeđivanja novih parking mjesta”, ističe Novaković i dodaje: 

“Pri tom,  Komunalna policija svojim kaznama u vremenu ekonomske krize koja je  pogodila veliki broj porodica u Baru, dodatno opterećuje porodične  budžete, a na drugoj strani, zbog ovakvih nepopularnih poteza, nema  finansijskog efekta koji bi ozbiljnije pripunio praznu opštinsku kasu“.

On u saopštenju iznosi predlog za Komunalnu policiju, koja bi, kako kaže, „finansijska sredstva koja su do sada ovim  aktivnostima prikupljena od strane komunalne policije, mogu veoma lako  ne samo nadomjestiti, već i višestruko premašiti kada bi Komunalna policija konkretnije radila poslove iz svoje ingerencije“.

„Tu prije svega mislimo na bezbrojne divlje deponije šuta i komunalnog  otpada koje nesavjesni građani prave pored puteva širom opštine, a  najviše pored magistralnog puta Bar-Ulcinj, gdje bi se samo u jednom  sankcionisanju ovakvih ozbiljnih narušavanja komunalnog reda i higijene  prikupilo više novca nego u svoj dosadašnjoj  kampanji protiv nepropisnog parkiranja“, zaključio je Novaković.

Preporučujemo za Vas