Htjeli da smjeste gostujuće profesore Građevinskog u Ramadu za 4.500 eura

Noćenje sa doručkom u hotelu košta 60 eura, a riječ je o “akcijskoj cijeni”
87 pregleda 0 komentar(a)
hotel Ramada (Novina)
hotel Ramada (Novina)
Ažurirano: 18.02.2015. 06:30h

Komisija za kontrolu javnih nabavki poništila je odluku Građevinskog fakulteta (GF) prema kojoj su gostujući predavači trebalo tokom 2014. da budu smješteni u podgoričkom hotelu “Ramada” do iznosa od 4.500 eura.

GF je 13. novembra prošle godine podnio zahtjev za dostavljanje ponuda šoping metodom za hotelski smještaj, a desetak dana kasnije posao je dodijeljen turističkoj agenciji “Marco Polo travel Agency”, na šta se žalio drugoplasirani ponuđač - hotel “Aleksandar”.

Komisija je utvrdila da je GF počinio bitne povrede zakona i naložio otklanjanje u ponovnom postupku.

Drugoplasirani ponuđač, piše u odluci Komisije, žalio se na povredu postupka, jer je GF dodijelio posao kompaniji koja nije dostavila dokaz da je registrovana za obavljanje hotelske djelatnosti, već se primarno bavi prodajom putovanja i turističkih aranžmana.

GF je namjeravao da gostujućim profesorima obezbijedi smještaj u hotelu u kojem je noćenje sa doručkom do kraja februara, po akcijskoj cijeni, 60 eura, iako Rektorat raspolaže sa najmanje 30 mjesta za te potrebe u Novom studentskom domu.

Određen broj mjesta za smještaj gostujućih predavača svake godine se ostavlja i u “Plavom dvoru”.

Iz uprave GF saopšteno je “Vijestima” da su na to bili primorani, jer nijesu dobili povratnu informaciju od Rektorata Univerziteta Crne Gore (UCG) u vezi sa smještajem u studentskim domovima.

Pojasnili su da imaju pet gostujućih profesora i da su početkom studijske 2014/2015. uputili pismeni zahtjev UCG za korišćenje smještaja u studenskim domovima i planirane datume dolazaka.

“Telefonski smo informisani da se očekuje odgovor resornog Ministarstva nakon čega je očigledno došlo do nerazumijevanja jer nijesmo dobili pismenu potvrdu dostavljenog zahtjeva o smještaju honorarno angažovanih nastavnika. Zbog toga smo, u cilju nesmetanog odrzavanja nastave u zimskom semestru..., bili primorani da raspišemo javnu nabavku”, saopšteno je sa GF na čijem je čelu dekan Miloš Knežević.

Istakli su da će ljetnjem semestru pokušati da troškove smještaja svedu na najmanju moguću mjeru, korišćenjem slobodnih mjesta u studentskim domovima.

U Novom domu ima tridesetak kreveta za predavače sa strane

Iz Rektorata je “Vijestima” saopšteno da su početkom studijske godine obavijestili fakultete o mogućnosti korišćenja smještaja za gostujuće predavače u Novom domu, sa zahtjevom da preciziraju svoje potrebe.

”Dobijene informacije, među kojima su i potrebe smještaja gostujućih predavača Građevinskog fakulteta, proslijeđene su Ministarstvu prosvjete i Novom domu. S obzirom na to da su fakulteti upoznati sa takvom mogućnošću, između ostalog i dopisom koji im je prvobitno poslat, Rektorat ih nije zvanično dodatno obavještavao o tome, ali fakulteti uredno koriste tu povoljnost...”.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” u Novom domu trenutno je smješteno desetak asistenata.

Rektorat u domu raspolaže sa 31 dvokrevetnom sobom. Od tog broja, sa 22 kreveta, odnosno 11 soba, raspolaže Studentski parlament UCG, a na osnovu odluke rektorke Radmile Vojvodić.

Bonus video: