Stojanović: Obaveze na polju vladavine prava ključan segment integracionih procesa

"U razgovoru sa Šmidbauerom otvoren je čitav niz pitanja od značaja za proces reforme crnogorske policije, u kojem je moguće koristiti ekspertska znanja i iskustva kolega iz Bavarske", naveli su iz Uprave
56 pregleda 2 komentar(a)
Slavko Stojanović, Foto: Vlada Crne Gore
Slavko Stojanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 17.02.2015. 18:33h

Predstavnici bavarske policije spremni su da uspostave intenzivniju saradnju sa crnogorskim kolegama, saopšteno je iz Uprave policije, nakon posjete njenog direktora Slavka Stojanovića Minhenu.

On je, na poziv predsjednika bavarske policije, Vilhema Šmidbauera, razgovarao sa predstavnicima policijskih službi o mogućnostima ostvarivanja operativne i strateške saradnje između te dvije države.

"Predstavnici bavarske policije iskazali su izuzetnu podršku i spremnost za uspostavljanje inzenzivnije saradnje sa Upravom policije Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Kako su naveli iz Uprave policije, Stojanović je obavijestio sagovornike o rezultatima koji su ostvareni na operativnom planu.

"Obaveze na polju vladavine prava ključan su segment integracionih procesa u kojima se Crna Gora nalazi", rekao je on.

U saopštenju se dodaje da je Bavarska zainteresovana za podršku na liniji rada kriminalističke policije.

"U razgovoru sa Šmidbauerom otvoren je čitav niz pitanja od značaja za proces reforme crnogorske policije, u kojem je moguće koristiti ekspertska znanja i iskustva kolega iz Bavarske", naveli su iz Uprave.

Stojanović i Šmidbauer razgovarali su i o mogućoj razmjeni iskustava u sprovođenju finansijskih istraga, visokotehnološkog kriminala, kao i o mogućnostima za saradnju na projektima koji bi bili finansirani posredstvom evropskih pretpristupnih mehanizama.

Bonus video: