MA: U januaru prevezeno 27.220 putnika

Iz MA su ocijenili da je nacionalni avio prevoznik u prošloj godini sačuvao putnički potencijal
0 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.02.2015. 10:45h

Nacionalni avio prevoznik, Montenegro Airlines (MA), prevezao je u januaru 27.220 putnika, deset odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Iz kompanije je saopšteno da je u prošloj godini, sa flotom od šest aviona, prevezeno oko 557.000 putnika.

"Za razliku od prethodnih godina kada je saobraćaj obavljan sa sedam aviona i 20 odsto više letova, tokom prošle godine je sa šest aviona i uz redukciju broja letova, kompanija prevezla pet odsto manje putnika", navodi se u saopštenju.

Odgovornim planiranjem reda letjenja, koji je podrazumijevao redukciju letova ka određenim destinacijama u periodima niske sezone, ostvareno je, kako su kazali, značajno sniženje operativnih troškova i postignuta bolja iskorišćenost putničke kabine za dva odsto u odnosu na 2013.

"Imajući u vidu probleme i posljedice izazvane poznatim okolnostima na jednom od najvećih emitivnih tržišta - ruskom, kao i činjenicu da je u 2013. godini ukinuta linija za Niš, broj sada prevezenih putnika predstavlja ohrabrujući rezultat", kazali su iz kompanija.

Iz MA su ocijenili da je nacionalni avio prevoznik u prošloj godini sačuvao putnički potencijal.

Kompanija je, kako je saopšteno i pored brojnih izazova, na tržištima Rusije i Srbije prevezla više putnika u odnosu na 2013.

"Na linijama ka/iz Podgorice i Tivta prema Beogradu, u prošloj godini prevezeno je oko 255.000 putnika, ili tri odsto više u odnosu na 2013, dok je na linijama prema Moskvi prevezeno oko 95.000 putnika ili jedan odsto više, pored 15 ruskih kompanija koje saobraćaju ka Crnoj Gori", dodaje se u saopštenju.

Izražena konkurencija posljednje dvije godine, kako su naveli, očito nije uspjela da ugrozi pozicioniranost MA kao jedne od najtačnijih kompanija u regionu.

"Dostupnost i otvorenost Crne Gore je koncept kojem MA želi da da puni doprinos, pa je otvaranje novih linija, naročito prema Dizeldorfu, bio dobar primjer sa kojim će kompanija nastaviti i ove godine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: