Zaposlio snahu, sestrića, sinovca, dvojicu zetova...

Nekoliko sati nakon razgovora sa novinarkom “Vijesti”, Vojvodić je putem portala RTCG saopštio da specijalci neće zaustaviti razvoj RTCG
502 pregleda 107 komentar(a)
Rade Vojvodić, Radojka Rutović, Foto: Vijesti online
Rade Vojvodić, Radojka Rutović, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 17.02.2015. 06:34h

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Rade Vojvodić zaposlio je najmanje šest članova svoje porodice od kada je stupio na tu dužnost.

Dobro upućeni izvor “Vijesti”, koji je insistirao na anonimnosti, tvrdi da je Vojvodić od 1. decembra 2011. godine zaposlio svog zeta Dragana Markovića, koji je u RTCG šef pravne službe, sestrića Čedomira Markovića, sestričnu Aleksandru Komšić, sestrinog zeta Vladana Kujovića, bratanića Danila Vojvodića i snahu Aleksandru Sekulić-Vojvodić.

Isti izvor tvrdi da zaposleni na neodređeno vrijeme i bez prethodno raspisanog oglasa.

Da su pomenuti zaposleni u RTCG “Vijestima” je potvrdilo više izvora, ali nijesu znali u kakvim su rođačkim vezama sa Vojvodićem.

Bivši direktor TV IN nije juče želio da potvrdi, ali ni da demantuje navode da je zaposlio brojne rođake. Vojvodić je potvrdio da je Dragan Marković njegov zet, ali, uprkos insistiranju novinarke “Vijesti”, nije želio ni da čuje imena ostalih osoba. On je ocijenio da je suština da zaposli ljude koji su dokazani, sposobni i ispekli zanat, kao i da je Savjet RTCG odobrio njihovo angažovanje.

Na pitanje koliko je ljudi zaposleno, a koliko dobilo otkaz otkada je na čelu RTCG, Vojvodić nije želio da odgovori, objasnivši da mu je to pitanje postavljeno više puta. On je naglasio da u Javnom servisu nema viška zaposlenih.

Nakon što je izabran za direktora RTCG, Vojvodić je zaposlio “pola” ugašene TV IN.

Vojvodić poručio „specijalcima” da neće zaustaviti razvoj RTCG

Nekoliko sati nakon razgovora sa novinarkom “Vijesti”, Vojvodić je putem portala RTCG saopštio da specijalci neće zaustaviti razvoj RTCG.

U tekstu pod naslovom “Poruka specijalcima - Vojvodić: Neće zaustaviti razvoj RTCG”, generalni direktor poručio je da specijalizovane grupe, koje primaju platu i imaju sve privilegije u RTCG, godinama rade protiv interesa Javnog servisa:

“One i danas pokušavaju da, širenjem glasina i dezinformacija, preko kontakata sa vlasnicima nekih privatnih medija, uspore dalji razvoj RTCG”.

Vojvodić je ocijenio da u tom naumu neće uspjeti i da je poslovna i programska politika zakonita i transparentna, pod budnom pažnjom organa nadležnih za kontrolu rada i poslovanja RTCG.

Bonus video: