Pozitivna: Obezbijediti garancije za projekat vodovodnog sistema u Ulcinju

Kako navode, gubitak od 625 odsto na vodovodnoj mreži, nedavno objavljen u studiji njemačkih stručnjaka o vodosnabdijevanju i tretmanu otpadnih voda na teritoriji opstine Ulcinj, kao i podatak da iz okolnih izvorišta u vodovodni sistem opstine ulazi godišnje 8,3 milona kubika vode ,a fakturiše se samo 1.3 miliona, nijesu nimalo iznenađujući
2 komentar(a)
Fuad Lamežević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Fuad Lamežević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 16.02.2015. 16:23h

Pozitivna Crna Gora pozvala je sadašnjeg gradonačelnika i predsjednika Skupštine Opštine (SO) Ulcinj da zajedno sa upravom javnog preduzeća i Vladom obezbijede garancije za projektat investiranja u vodovodni i kanalizacioni sistem neophodan za grad i sve građane.

To je, kako je ocijenjeno iz Pozitivne, ujedno i prilika da gradonačelnik i predsjednik SO Ulcinj pokažu da su im interesi preduzeća i svih zaposlenih, kao i građana prioritet i učine sve da ih zaštite, kada to nijesu umjeli ili htjeli dok su i sami upravljali pomenutim preduzećem.

Kako navode, gubitak od 625 odsto na vodovodnoj mreži, nedavno objavljen u studiji njemačkih stručnjaka o vodosnabdijevanju i tretmanu otpadnih voda na teritoriji opstine Ulcinj, kao i podatak da iz okolnih izvorišta u vodovodni sistem opstine ulazi godišnje 8,3 milona kubika vode ,a fakturiše se samo 1.3 miliona, nijesu nimalo iznenađujući.

„Ako uzmemo u obzir činjenicu da svaki građanin Ulcinja kao i zaposleni u JU Vodovod i kanalizacije znaju ko je i na kakav način, prije posljednjih izbora upravljao preduzećem“, dodaje se u saopštenju Fuada Lameževića, člana Glavnog odbora Pozitivne iz Ulcinja.

Pored toga što, kako se navodi, preduzeće posluje sa oko pola miliona EUR gubitka, radnicima se duguju zaostale zarade više mjeseci,a njemačka investicija za rekontrukciju vodovodnog i kanalizacionog sistema koji je u katastrofalnom stanju iziskuje dodatno i otpuštanje radnika.

„Takođe, nedavnim bakteriološkim ispitivanjem utvrđeno je prisustvo štetnih bakterija u vodi za piće što je jasan pokazatelj neodgovornog rukovođenja i lošeg stanja u toj javnoj ustavi“, kazali su iz Pozitivne.

Bonus video: