CKM: Na finalu Kupa zastava upotrijebljena kao stolnjak

"Ovaj neodgovoran odnos ima veću težinu jer je pomenutu utakmicu direktno prenosila RTCG"
67 pregleda 14 komentar(a)
zastava, stolnjak, Foto: CKM
zastava, stolnjak, Foto: CKM
Ažurirano: 15.02.2015. 14:02h

NVO Crnogorska kulturna mreža ukazala je da je na finalnoj utakmici kupa Crne Gore u futsalu čiji je organizator bio FSCG pehar namijenjen pobjedniku je bio postavljen na stolu koji je bio prekriven crnogorskom zastavom, koja je u ovom sluČaju korišćena kao stolnjak.

Kako navode u saopštenju, prema Zakonu o državnim simbolima ni u jednom slučaju nije predviđeno da se zastava može koristiti kao stolnjak.

"Ovaj neodgovoran odnos ima veću težinu jer je pomenutu utakmicu direktno prenosila RTCG, pa su desetine hiljada gledalaca imale priliku da vide kao se jedna institucija kao što je FSCG neodgovorno odnosi prema državnim simbolima - u ovom slučaju zastavi. Nažalost, ni skoro devet godina od obnove nezavisnosti, nije se stekla svijest da se državni simboli moraju poštovati i da se prema njima moramo odnositi odgovorno. Najiskrenije se nadamo da se ovaj loš primjer više neće ponoviti na sportskim terenima, a naročito na takmičenjima čiji je organizator FSCG", piše u saopštenju.

Oni navode i da utakmice fudbalske reprezentacije Crne Gore "kod građana podižu nacionalni naboj do maksimuma i za njih vlada najveće interesovanje nacije".

"Veliki je broj onih istinskih navijača kojima je Crna Gora u srcu koji, zbog veoma loše procedure prodaje ulaznica, ne mogu da dobiju mogućnost da dođu u priliku da iste kupe u redovnoj prodaji. Naša očekivanja su da će se sržava za prodaju ulaznica za utakmice reprezentacije u svim sportovima propisati pravila kojih će se morati pridržavati svi sportski savezi. Do sada je bio slučaj da pravo preče kupovine ulaznica za utakmice reprezentativnih selekcija imaju privredna društva, dok se u prodaju puštaju samo male količine za mjesta sa kojih i baš nije prijatno pratiti utakmice", dodaje se.

Kako piše u saopštenju, CKM se nada se da će se do odlučujuće kvalifikacione utakmice Fudbalske reprezentacije koju igraju protiv Rusije riješiti nesporazumi na relaciji FSCG - navijačka grupa "Crnogorci jug", koji "stvaraju lošu sliku i utiču na igru naših fudbalera".

Bonus video: