Đukanoviću poželjele da sljedeći rođendan dočeka u Spužu

Pavlović je rekla da se rezultat premijerove vladavine vidi simbolično u izloženim "poklonima"
156 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2015. 19:05h

Članica Mreže žena Pokreta za promjene Iva Pavlović tvrdi da imaju informacije da će premijer Milo Đukanović sljedeće godine rođendan dočekati u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Ona je, nakon performansa kojim je obilježen rođendan premijera na Trgu Republike, poručila da Mreža žena PZP želi Đukanoviću da naredni rođendan dočeka u jednom spa centru zatvorenog tipa u dolini rijeke Zete, nedaleko od Podgorice.

Povodom premijerovog rođendana članice Mreže žena PZP dijelile su građanima čestitke, a pored pulta postavile "poklone" na kojima su ispisana imena ugašenih crnogorskih preduzeća-Obod, Metalac, Vunko, Željezara..

Pavlović je rekla da se rezultat premijerove vladavine vidi simbolično u izloženim "poklonima":

"Na neki način narod koji je ćutao i okretao glavu njemu je poklonio ova preduzeća, kojih više nema", kazala je Pavlovićeva istakavši da danas imamo "razorenu privredu, kriminal, korupciju, uslove života koji su u ravni pećinskog čovjeka, škole u kojima se đaci zimi "čeliče", jer štede na grijanju".

Za Đukanovićev 53. rođendan članica Mreže žena PZP Danijela Radunović napravila je i tortu od kartona na kojoj je naslikana mapa Crne Gore.

Kako je pojasnila, rođendanska torta je satkana od zagrpa, šarenih laža, oslikano je zagađeno more, vazduh, putevi...

Po sredini torte nalazi se crna rupa i ugašena svijeća koju je, kako tvrde članice, Đukanović ugasio 15. februara 1991. godine, kada je postao najmlađi premijer u Evropi.

Ugašena svijeća na improvizovanoj torti, smatra Pavlovićeva, simbolizuje današnje stanje u Crnoj Gori.

Galerija

Bonus video: