Žabljak: Saniranje šteta na dalekovodima

U srijedu su struju dobili potrošači sela u donjim a u četvrtak u gornjim Šarancima, pa će današnjom akcijom svi potrošači u domaćinstima u kojim zimuju imati struju
53 pregleda 0 komentar(a)
saniranje kablova na dalekovodu, Žabljak, Foto: EPCG
saniranje kablova na dalekovodu, Žabljak, Foto: EPCG
Ažurirano: 13.02.2015. 12:07h

Ekipe električara danas otklanjaju kvarove na dalekovodima prema Okruglici, na obroncima Sinjajevine i u Rudinovači na Jezerskoj površi.

U Elektrodistribuciji saznajemo da će tokom dana i ta dva sela dobiti struju koje nemaju već dvije nedjelje.

U srijedu su struju dobili potrošači sela u donjim a u četvrtak u gornjim Šarancima, pa će današnjom akcijom svi potrošači u domaćinstima u kojim zimuju imati struju.

Iz Elektrodistribucije nijesu mogli saopštiti koliko je u proteklih 15 dana prevezeno, postavljeno ili popravljeno visoko ili nisko naponskih stubova, promijenjeno izolatora, prespojeno ili promijenjeno provodnika koji su se kidali pod udarima vjetra i težine tereta nastalog usled formiranja obledica. Takav podatak imaće narednih dana, ali brojke su velike.

Oni ističu veliki doprinos vlasnicima ski centara Javorovača i Savin kuk čiji su snjegotabači stavljeni na raspolaganje električarima kako bi se brže i efikasnije djelovalo na transportu ekipa, opreme i materijala za popravke dalekovoda. Uz to i nadljudske napore njihovih ekipa koje su i po najvećem nevremenu djelovale kako bi se otklonile nastale štete.

Bonus video: