Ponuda za zimsku turističku sezonu predstavljena i u Dubrovniku

3 komentar(a)
NTO Dubrovnik, Foto: Nacionalna turistička organizacija
NTO Dubrovnik, Foto: Nacionalna turistička organizacija
Ažurirano: 12.02.2015. 14:02h

Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavila je danas u Dubrovniku aktuelnu ponudu za zimsku turističku sezonu, sa akcentom na ponudu ski centara.

Predstavnik NTO, Aleksandra Maksimović, kazala je da je Crna Gora dobar izbor za zimu i ljeto, posebno zbog blizine zimskih turističkih centara.

"Iako mnoge Crna Gora asocira na suncem obasjane plaže i more i uglavnom je prepoznata kao destinacija za odmor tokom ljeta, u Divljoj ljepoti se može uživati i u zimskoj sezoni, na obali mora ili na planinama, koje pružaju mogućnost da tokom više od od pola godine skijate ili vozite snowboard", rekla je Maksimović na prezentaciji.

NTO je, u saradnji s Ministarstvom održivog razvoja i turizma, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, prethodno promovisala zimsu turističku ponudu Crne Gore u Tirani i Trebinju.

Direktor žabljačke Turističke organizacije, Boro Nikolić, je predstavljajući turističke aranžmane, podsjetio da do Žabljaka iz Dubrovnika stiže za dva sata vožnje automobilom.

Vlasnik turističke agencije Explorer iz Kolašina, Luka Bulatović, predstavio je turističke atrakcije koje nude crnogorski ski centri, kao što su hodanje na krpljama na padinama Durmitora, Bjelasice i Krnova, kao i Nacionalnom parku Biogradska gora, vožnja motornim sankama, bordovanje sa zmajem, zimske jahačke ture i zimski rafting.

Direktor prodaje Ski centa Vučje, Jovan Mićunović, predstavio je nove pakete i sadržaje iz njihove ponude, među kojima je i škola skijanja za djecu koju vode licencirani instruktori.

Prezentaciji su prisustvovali čelnici za oblast turizma Grada Dubrovnika i Županije Dubrovačko- neretvanske, predstavnici dubrovačke Turističke zajednice, Aerodroma, turističkih agencija i medija.

Iz NTO su saopštili da je Crnu Goru prošle godine posjetilo 22,41 hiljadu turista iz Hrvatske, koji su ostvarili ukupno 89,81 hiljadu noćenja. Hrvatski turisti su se u prosjeku zadržavali četiri dana.

Bonus video: