Drugi kontigent crnogorskih vojnika u martu u Avganistanu

U sastavu jedinice koja će učestvovati u misiji u Avganistanu pored pripadnika Vojske Crne Gore su i pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije
97 pregleda 1 komentar(a)
Vojska Crne Gore Avganistan, Foto: Odbrana.gov.me
Vojska Crne Gore Avganistan, Foto: Odbrana.gov.me
Ažurirano: 12.02.2015. 12:19h

Drugi kontigent Vojske Crne Gore (VCG) u NATO vođenu operaciju u Avganistan biće upućen u martu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U sastavu jedinice koja će učestvovati u misiji u Avganistanu pored pripadnika Vojske Crne Gore su i pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije.

Iz tog resora su naveli da su pripadnici VCG učestvovali u Međunarodnoj vojnoj vježbi na vojnom poligonu Gašinci u Hrvatsko, čiji je cilj ocjenjivanja sposobnosti snaga drugog hrvatskog kontingenta u misiji “Resolute Support”.

Timovi Oružanih snaga Hrvatske ocjenjivali su u skladu sa planom vježbe i ciljem primjene propisa koji regulišu postupanja u misiji u Avganistanu, NATO standarda za obuku, planiranje, organizaciju i realizaciju međunarodnih vojnih vježbi, operativnih tehnika i procedura za COIN, PSO/CRO, poboljšanja sposobnosti za realizaciju operacije podrške miru i poboljšanja interoperabilnosti primjenom NATO doktrina i procedura.

Kako je navedeno, svi pripadnici koji se nalaze u kontingentu su pripadnici zemalja učesnica inicijative A5, što daje još veći značaj daljoj saradnji zemalja regiona.

Bonus video: